Atléta palánták a Puskás Ferenc  Stadionban.

Atléta palánták a Puskás Ferenc Stadionban.

2013. 04. 27.
Megosztás

A Magyar Olimpiai Akadémia 1996 óta évente rendezi az olimpiai iskolák atlétika csapatversenyét, amelyet 2010-től Németh Imre neve fémjelez.

A csapatok összetétele, és a versenyszámok rendhagyók. Minden iskola 1-8. osztályig egy-egy leány és fiúcsapattal versenyez 60 m síkfutásban, távolugrásban, kislabda hajításban és 8x50 m-es váltófutásban.

A verseny a névadó bronz mellszobra előtti tiszteletadással kezdődött, ahol Németh Ferenc a létesítmény vezetője emlékezett a kalapácsvető olimpiai bajnokra és a stadion első igazgatójára, majd az iskolák igazgatói, tanulói a megemlékezés virágait, koszorúit helyezték el.

A programot Jakabházyné Mező Mária ismertette. A verseny 60 m síkfutással indult és forgószínpadszerűen folytatódott, végül a fiúk 8x50 m-es váltójával zárult. Az 50 fős versenybíróság és versenyiroda heroikus munkával tudta mederbe terelni a 304 versenyzőt. Leginkább az első osztályosok szeppentek meg:
„Ez tényleg igazi stadion? Én is igazi versenyző vagyok?” Szülők hada szurkolt, ki-ki az érdekelt nebulónak.”Hajrá Julcsi, Andi, Réka, Balázs, Erik.....”visszhangzották a neveket a lelátók

A váltófutás volt a legizgalmasabb, az első osztályos lányok rajtoltak, majd átadták a botot a másodikosoknak és így tovább...

Az első két futamban 6-6 , az utolsó futamban hét csapat indult. Senki nem tévesztette el a pályát, nem ejtette el a botot!!!

Örömtől sugárzó arcok, boldog testnevelők jelezték a verseny hangulatát. Az érmeket és a győztesnek járó kupát Kékesi László és Szijj Lilla a MOA Tanács tagjai adták át. A 19 iskola 304 tanulója közül az alábbi sorrend alakult ki:

1. Kemény Ferenc Általános Iskola és Sportiskola Eger (Testnevelők: Fejes Péter, Kékesi László) 57 pont, 2. Újbudai Grosics Gyula Sport Általános Iskola 53, 3.MÁAMIPSZ Mező Ferenc Tagiskola Mezőkövesd 45 pont

A három órás verseny az olimpiai himnusszal zárult.