„Áttörés lehet Rio a paralimpiai mozgalom számára”

„Áttörés lehet Rio a paralimpiai mozgalom számára”

2014. 09. 08.
Megosztás

A Nemzetközi Paralimpiai Bizottság elnöke, Sir Phillip Craven szerint a riói játékok áttörést jelenthet a paralimpiai mozgalom számára.

„Rio 2016 lesz az első paralimpiai játékok Dél-Amerikában, egy új földrész ismerkedhet meg a parasportokkal és a paralimpiai szellemmel” – idézi a sportvezető az Inside the Games hírportál.

„Úgy hiszem, hogy a játékok átformálhatja nemcsak Riót és Brazíliát, hanem egész Amerikát és a paralimpiai mozgalmat is.”

„A következő két év nagyon fontos lesz a paralimpiai mozgalom számára az amerikai kontinensen, hiszen a 2016-os paralimpiai mellett jövőre Toronto ad otthont a parapánamerikai játékoknak.”

A sportvezető sikerként értékeli, hogy az eseményeket az Egyesült Államokban is közvetíti majd a televízió, ami London 2012-nél és Szocsi 2014-nél sokat lendített a paralimpiai mozgalom ügyén.

Sir Phillip Craven emellett kiemelte, Rio gyönyörű természeti adottságai külön inspirálják majd a versenyzőket, és már most mindenkinek az lebeg a szeme előtt, hogy kvalifikálja magát a multisporteseményre.

Brazília várhatóan sikeres szereplése is emelheti majd a paralimpia rangját: két éve Londonban 21 arany-, 14 ezüst- és 8 bronzéremmel a hetedik helyen végzett az éremtáblázaton.

A riói játékokon várhatóan több mint 160 ország 4350 sportolója vesz részt, és 22 sportág 526 versenyszámában osztanak majd érmeket.


(MOB)