20210805 MA Tokyo2020 krizsan xenia 06

Az egyik legősibb olimpiai sportág a képernyőn: indul az atlétika.tv!

2022. 02. 02.
Megosztás

Új honlap indul az egyik legősibb olimpiai sportág, a sportok királynője, az atlétika népszerűsítésére. Az atletikatv.hu-n a szerkesztők az első évben legalább 17 nemzetközi atlétikai verseny közvetítését tervezik magyarul.

2023-ban Budapest rendezi a szabadtéri atlétikai világbajnokságot, a sportág versenyei közül mégis nagyon keveset – jóformán csak a világversenyeket – lehetett látni a különböző sportcsatornákon az elmúlt esztendőkben. Az új honlap működtetői hisznek abban, hogy sikeres atlétikai világbajnokság csak úgy képzelhető el Budapesten, ha a sportág elérhető, látható, ha része a sportrajongók mindennapjainak.

Éppen ezért a Frame Kft megvásárolta 17 nemzetközi atlétikai verseny közvetítési jogát, melyek az Eurosport kommentátorainak szakértő tolmácsolásában kerülnek ki az oldalra. A legelső verseny február 3-án csütörtökön 16 órától az ostravai gála lesz, melyet a pénteki berlini verseny követ 16.15 órától. A versenyek nemcsak élőben lesznek megtekinthetők az oldalon, hanem felvételről korlátlan ideig elérhetőek maradnak.

Az oldalon a közvetítések mellet megtalálhatóak lesznek a sportágat érintő legfrissebb hírek is, legendás atléták és a sportágért rajongó közéleti személyiségek, újságírók podcast formájában emlékeznek majd vissza a valaha élt legnagyobb atlétákra, Usain Bolttól – Paavo Nurmiig.

Az atletika.tv honlap elsődleges célja, hogy visszacsempéssze a sportágat és az atlétikai közvetítéseket a képernyőkre.

Mint ismert, a tokiói olimpián szépszámú, ám szereplését tekintve a várakozásoktól elmaradt atlétikai csapat vett részt, ami mutatja, hogy tenni kell a magyar atlétika felemelésért, és ebben a közvetítéseknek is szerepe lehet.

(atletikatv.hu-MOB; fotó: MOB/Szalmás Péter)