Az egykori csapattárs Sterbik Árpád szerint Charlie még öt év múlva is a pályán lesz...

Az egykori csapattárs Sterbik Árpád szerint Charlie még öt év múlva is a pályán lesz...

2013. 06. 10.
Megosztás

Ünnepi meglepetések egész sora várt vasárnap Veszprémben Carlos Pérezre (41), aki 16 hosszú éven át szolgálta a város neves kézilabda klubját, és akit ezért színvonalas búcsúmérkőzéssel leptek meg. Többek között azzal, hogy a Veszprém Arénához vezető "utcácskát" Carlos Pérez sétánynak nevezték el…

„Meg vagyok hatódva, erre még álmomban sem számítottam” - nyilatkozta a Telekom Sporthír Szolgálatnak az ünnepelt. akit a meccs előtt és azután a város, a hazai szövetség, a játékostársak és a szurkolók ajándékokkal halmoztak el.

„Örömmel jöttem haza abba a városba, ahol minden helybéli barátjának tekintett, ahogy én is őket. Életem legszebb 16 évét éltem le itt, s egyáltalán nem kizárt, hogy a katari szerződésem lejárta után visszatérek ide. Nem a csapatba, de a városba feltétlenül, ahol a helyi kézilabdázásért még tenni tudok, ha másképp nem, hát a fiatal játékosok edzőjeként. Köszönöm minden játékosnak, hogy eljöttek erre a meccsre és játszottak velem, de hálával tartozom azoknak is, akik a búcsúmeccset kitalálták és meg is valósították, azaz a veszprémi klubomnak.” - mondta meghatottan Pérez, aki vasárnap a világválogatottban kezdett, azután egykori klubcsapatában folytatta gála-szereplését.

A világválogatott tagjaként ugyancsak Veszprémbe érkezett Sterbik Árpád (34), aki 2001-től 2004-ig a Veszprémet erősítette, jelenleg pedig az FC Barcelona kapusa.

„Charlie egész pályafutása előtt megemelem a kalapomat, amit pedig eddig véghez vitt, azt egyetlen szóval is minősíteni tudom: Szuper! Egyáltalán nem csodálkoznék azon, hogyha még öt év múlva is a pályán lenne, olyan a szíve, az akarata, a kitartása és akkora kézilabdás tudománya. Mindig jó volt vele játszani, persze kevésbé jó akkor, amikor már az én kapumat célozta meg”- mondta mosolyogva a szerbiai magyar Sterbik Árpád.

A búcsúmérkőzést, amely a vége felé már esztrádműsorba illő elemeket is felvonultatott, a hajrában a Pérezzel megerősödött MKB Veszprém nyerte.

(Forrás: Telekom Sporthír Szolgálat – Szalay Péter)