"Az Életműdíj egy elismerése annak, hogy az ember jó néhány esztendőt eltöltött ezen a pályán"

"Az Életműdíj egy elismerése annak, hogy az ember jó néhány esztendőt eltöltött ezen a pályán"

2015. 03. 20.
Megosztás

Néhány nappal korábban a MOM Kulturális Központban adták át a MOB 2015-ös Nők sportjáért- és Médiadíjait. Munkásságát Életműdíjjal ismerték el dr. Miltényi Márta sportorvosnak, valamint Jancsó Kornél és Gulyás László sportújságírónak.

"Mire vagyok az életemben a legbüszkébb? A három gyermekemre" - mondta meghatottan a díj átvételét követően Miltényi doktornő, aki hosszú évtizedekig volt a magyar atléta-válogatott keretorvosa, emellett a TF anatómiatanára egyben szakíró.

"Egész életemben azt csinálhattam, amihez értek, amit szerettem volna, ez nagyszerű dolog volt az életemben. Az Életműdíj egy csodálatos elimerése egy pályafutásnak, csak azt sajnálom, hogy az egy korszak lezárását is jelenti egyben" - fogalmazott a MOB Nők sportjáért Életműdíjasa.

MOB Média Életműdíjban részesült Gulyás László, az MTVA szerkesztő-riportere, kommentátora.

"Meglepett, meghatott és rettentő módon jól esett. Ez egy elismerése annak, hogy az ember jó néhány esztendőt eltöltött ezen a pályán. A Magyar Olimpiai Bizottság és annak a sajtóbizottsága is elismerte azt, amit tettem a magyar sportban, meg a sportért is" - mondta a mob.hu-nak Gulyás László, aki több mint 25 kézilabda világ- és Európa-bajnopkságról közvetített, részt vett 9 olimpián, 5 atlétikai világbajnokságon, 24 kosárlabda világ- és Európa-bajnokságon.

MOB Média Életműdíjat kapott Jancsó Kornél, az MTVA hírügynökségi sportszerkesztője is.

"Váratlanul ért, amikor decemberben azzal szembesültem, hogy márciusban a nyugdíjkorhatárt elérem. Ehhez képest az Életműdíj kevésbé lepett meg. De, hogy ne tünjek szerénytelennek, természetesen nem számítottam rá. Mikor megtudtam, hogy megkapom az Életműdíjat, volt időm eltöprengeni, hogy a mögöttem hagyott évtizedek leginkább akkor értékelődnek igazán, hogyha azt a szakmabeliek, a kollégák ítélik oda az embernek. És ezek szerint nem dolgozhattam olyan rosszul, hogyha úgy gondolták, hogy ebben az évben én legyek az egyik Életműdíjasa a MOB-nak" - fogalmazott Jancsó Kornél, aki 1988 óta dolgozik az MTI-nél hírügynökségi sportújságíróként, sportágai a súlyemelés, ökölvívás, úszás és a vízilabda. Az újságíró a mob.hu-nak azt is elárulta, még a 2017-es felnőtt vízes vb-re és a '19-es junior vizes világbajnokságra is tervez...

A Nők sportjáért-díjakat Borkai Zsolt MOB-elnök mellett Regőczy Krisztina olimpiai ezüstérmes, világbajnok jégtáncos, a MOB elnökségének tagja, a MOB Nők a Sportban Bizottságának elnöke, a Médiadíjakat Riskó Géza, a MOB gyémánt fokozatú támogatója, az MTVA vezérigazgatói tanácsadója, a MOB Média Bizottságának elnöke adta át.

(MOB, fotó: MOB/Szalmás Péter)

Kapcsolódó cikk:
Átadták a MOB Nők sportjáért és Médiadíjait