Eyof2023 zaro4

Az EYOF záróünnepén újra szólt a Magyar Himnusz, Georgia következik

2023. 01. 28.
Megosztás

Szombat este Udinéban a záróünnepséggel búcsúzott a XVI. Téli Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál. A magyar zászlót az alpesi síző aranyérmes Bányai Attila és a 7. helyezett műkorcsolyázó Zsembery Katinka vitte, a stafétát Georgia vette át. Újra szólt a Magyar Himnusz.

Az eseményt Udine külvárosában, a jégkorongtornának helytadó csarnokban, és annak környékén rendezték. A hegyi mínuszos hőfokhoz képest jelentősen melegebb volt a környezet, a magyar csapat az olasz ABC-nek megfelelően az utolsók közt kapott sorrendet és ülőhelyet. A Magyar Himnusz azonban annál megindítóbb volt, hiszen Bányai Attila alpesi síző a teljes 'EYOF-vezérkar' és a mintegy 1300 sportoló társaságában vette át a szombaton Super-G-ben nyert aranyérmét.

Eyof2023 zaro3
Szalmás Péter

A köszöntőt Spiros Capralos, az Európai Olimpiai Bizottság görög elnöke mondta, de közben meg-megjelentek a fair play kivetített gondolatai is.

A záróeseményhez híven a stafétát a következő rendező, a georgiai város, Bakuriani polgármestere vette át.

A magyar csapat szombaton utazik, és a késő délutáni, koraesti órákban érkezik Budapestre.

A magyar csapat EYOF-on szerzett aranyérmeinek száma a zárónapon hatra nőtt, és mivel volt egy ezüstje és egy bronza is a mieinknek (a szombatin kívül az összes többi medálunkat a short trackesek szállították) az éremtáblázat ötödik helyén végzett, ami holtversenyben a második legjobb szereplés a téli EYOF-ok történetében. Aranyérmek számában pedig minden idők legjobbja.

(MOB-Média)