Az ifjúsági olimpia lángja még az argentin tengert is feltüzelte

Az ifjúsági olimpia lángja még az argentin tengert is feltüzelte

2018. 08. 07.
Megosztás


Buenos Aires, augusztus 6-a (hétfő): A fáklyatúra második megállójához érkezett, miután augusztus 5-én (vasárnap) elhagyta La Plata városát és megérkezett Argentína atlanti partvidékének emblematikus településére, Mar del Plata-ba.



A hét első napján a szörf társadalom 6 kiemelkedő sportolója vett részt a szimbolikus váltóversenyen, amelyik szakasz a Paya Grande nevet viseli. A résztvevők között szerepelt: Franco Radziunas, Martin Passeri, Maxi Prenski, Josefina Ané, Catalina Merceré és Marcelo Rodríguez.

Közülük az első személy, aki kezében tarthatta a 2018-as Buenos Aires-i olimpia lángját az argentin szörfbajnok, Ané. Feladata az volt, hogy szörfdeszkáján eljuttassa a lángot Rodrígueznek, őt követte az esemény egyik főszereplője, a 43 éves szörflegenda, Martin Passeri, majd a láng Catalina Merceré kezébe került át, akinek személyében a 2018-as argentin szörf ifjúsági bajnokság győztesét ünnepelhették a résztvevők. Miután pedig a tűz partot ért, Franco Radziunas vehette birtokába.

A résztvevők közül megszólalt Martin Passeri, akinek elmondása szerint, nagy megtiszteltetés volt számára, hogy kezében tarthatta a szent lángot, ami a szörfös karrierjének eddigi legnagyobb élménye volt. Az ötszörös olimpiai bajnok kiemelte, hogy a váltófutam különlegesnek minősült az összes szörf versenyző számára, mivel az esemény életük egyik legkedveltebb helyén került megrendezésre.



Miután a szörfösök felpezsdítették az argentin tenger habjait, a szentként tisztelt láng a város egyik ikonikus tengerparti sétálóján folytatta útját. A résztvevők itt láthatták a fáklya túrájának másik szimbolikus megállóját, az Oroszlánfóka szobrot, ahol a 2016-os riói olimpia 3000m akadályfutás versenyzője Belén Casetta és a 2018-as Buenos Aires-i olimpia gyorskorcsolya sportágában induló Nahuel Schelling Quevedo képviselték az eseményt.

A kamerák előtt Casetta is megszólalt és rendkívül boldog volt a láng Mar del Plata városába érkezése miatt és reméli, hogy az ifjúsági olimpián résztvevő összes versenyző megéli ezt az alkalmat, mert ilyen csak egyszer történik velük az életük folyamán.

Az ifjúsági olimpia lángja már korábban elhagyta La Plata városát és a tegnapi nap megjárta Mar del Plata-t. Augusztus 7-én (kedden) pedig megérkezett Rosarioba, ahol további sportrendezvények keretén belül tekintheti majd meg a nagyközönség.



A Toyota és a szervezők együttműködése kiterjed a láng 60 napos túrájára, ezen kívül magába foglalja az autókat (városi, és reklámautók), a közlekedési szolgáltatásokat (beleértve az út- és közlekedésbiztonsági rendszereket) és egyéb mobilitási megoldásokat.

A Toyota Motor Corporation (Toyota) 2015-ben lett az olimpiai partner program része. Nemzetközi mobilitási partnerként a Toyota elkötelezett a mobilitás, mint inspirációs forrás felé, ami hozzájárul az életminőség javításához. Ezen elkötelezettség által a Toyota 2015-ben a paralimpia világméretű partnere is lett.

(https://www.buenosaires2018.com/torch)