Az MKB-MVM Veszprém jövőre két Final Four szereplője szeretne lenni

Az MKB-MVM Veszprém jövőre két Final Four szereplője szeretne lenni

2014. 06. 14.
Megosztás

Miután a klub vezetői pénteken a hozzájárulásukat adták, véglegessé vált, hogy a magyar kézilabdasport elitjét képviselve az MKB-MVM Veszprém is ott lesz a dél-kelet európai együtteseket felvonultató SEHA Liga nemzetközi torna mezőnyében.

Amint arról a klub illetékes vezetője a Telekom Sporthír Szolgálat munkatársát tájékoztatta, a részvétellel kapcsolatos tárgyalások meglehetősen hosszúra nyúltak, mert számos pénzügyi és sportszakmai kérdést kellett a legapróbb részletekig tisztázni. Mint ismeretes, a torna irányító központja, a South East Handball Association Zágrábban működik, az eseménysorozat főtámogatója pedig az orosz Gazprom vállalatóriás.

A 2014/2015-ös versenyfutás augusztus végén kezdődik el. A mezőnyt a térség tizenkét együttese alkotja, de ennél sokkal több klub fejezte ki az indulási szándékát. A SEHA Liga menetrendjét július 25-én véglegesítik. A küzdelmek jövő márciusban fejeződnek meg, a Bajnokok Ligájához hasonlóan négyes döntővel. Nem elképzelhetetlen tehát, hogy a veszprémiek jövőre két Final Four szereplést is megcéloznak, először is – idei bravúrjukat megismételve – a Bajnokok Ligájában, másodsorban pedig az „új vadászmezőn”, a SEHA Ligában.

A klubbal kapcsolatos az a hír is, hogy az MKB-MVM Veszprém támogatná egy erős budapesti klub szereplését a hazai élvonalban, mert ennek a csapatnak játékosokat tudna adni.

(Telekom Sporthír Szolgálat – Szalay Péter)