Ilyes ferenc kgy2023

Az olimpiai 4. helyezett Ilyés Ferenc lett a kéziszövetség elnöke

2023. 04. 14.
Megosztás

Ilyés Ferenc korábbi 229-szeres válogatott, olimpiai 4. helyezett játékost választotta elnökké a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) küldöttgyűlése pénteken. Az MKSZ három alelnöki posztjából kettő az alapszabály módosításával megszűnt, a tisztséget a továbbiakban csak az olimpiai ezüstérmes Pálinger Katalin tölti be. Az eseményen a kézilabdázók közösségét Fábián László, a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára is köszöntötte a párizsi olimpia felé vezető úton.

Ilyes kocsis mksz
MOB-Média/Szalmás Péter

A tisztújításon a 150 küldöttből 140 volt jelen, közülük 139 szavazott az egyetlen jelöltként induló Ilyésre, egy pedig tartózkodott. Az elnök megbízatása öt évre szól.
Az előző elnök, Kocsis Máté szinte napra pontosan nyolc éve, 2015. április 17. óta irányította az MKSZ-t, de ezúttal nem indult újra a tisztségért.

Ilyés Ferenc 2004-ben és 2012-ben is tagja volt az olimpiai 4. helyezett magyar kézilabda-válogatottnak , világbajnokságon 2009-ben ötödik lett a legjobb vb-eredménye. A magyar örökranglistán 229 szereplésével a hetedik, a mezőnyjátékosok között a negyedik.

London 2012 - Kézilabda

London, 2012. július 29. A magyar Ilyés Ferenc (pirosban) és a dán Mikkel Hansen küzd a Magyarország-Dánia mérkőzésen, a 2012-es londoni nyári olimpia férfi kézilabdatorna selejtezőjében, a B csoport 1. fordulójában a londoni Copper Box kézilabdacsarnokban 2012. július 29-én.

MTI/Kovács Tamás

A Magyar Kézilabda Szövetségben 2018 óta a határon túli magyar kézilabdáért felelős elnöki megbízottként, a határon túli magyar utánpótlás kézilabdázást támogató Együtt növünk fel! alapítvány kuratóriumi elnökeként dolgozott.

A küldöttgyűlés a szövetség alelnökévé választotta Pálinger Katalint (aki a MOB elnökségének is tagja), az elnökséget pedig Csermely Péter, Görbicz Anita, Hajdu János, Kis-Máténé Kirsner Erika, Kökény Beatrix, Nagy László, Oláh Sándor, Schuch Timuzsin és dr. Tállay András (a MOB Orvosi Bizottságának elnöke) alkotja.

Fabian laszlo mksz kgy2023
MOB-Média/Szalmás Péter

A közgyűlésen részt vett a Magyar Olimpiai Bizottság részéről Fábián László főtitkár és dr. Bartha Csaba operatív igazgató is.

London 2012 - Kézilabda

London, 2012. augusztus 6. Ilyés Ferenc ünnepel, miután a magyar férfi kézilabda-válogatott 26-23 arányban győzött és a negyeddöntőbe jutott a 2012-es londoni nyári olimpia férfi kézilabda-bajnoksága B csoportjának ötödik fordulójában vívott Magyarország - Szerbia találkozón a Copper Box kézilabdacsarnokban 2012. augusztus 6-án.

MTI/Kovács Anikó

(MTI, MOB-Média)