Az olimpiai bajnok Harangi Imre születésének 100.évfordulójára emlékeztek

Az olimpiai bajnok Harangi Imre születésének 100.évfordulójára emlékeztek

2013. 10. 17.
Megosztás

Szerda délután, az Új Köztemetőben a MOB Emlék és Hagyományőrző Bizottsága és a Magyar Olimpiai Akadémia megemlékezést tartott Harangi Imre ökölvívó olimpiai bajnok születésének 100. évfordulója alkalmából a bajnok sírjánál.

A rossz idő ugyan nem fogadta kegyeibe a megemlékezőket, de a szakadó eső ellenére a tervezett időpontban megtartották a megemlékezésüket.

Dr. Jakabházyné Mező Mária, a MOA főtitkára, a MOB Emlék és Hagyományőrző Bizottságának a tagja köszöntötte a megjelenteket. Külön Ifj. Harangi Imrét, a bajnok fiát és kedves feleségét. Felkérte Győr Bélát, a MOA Tanács és a MOB Emlék és Hagyományőrző Bizottság tagját, a Hagyományőrző Munkacsoport vezetőjét, hogy tartsa meg megemlékezését. A megemlékezésének szövege itt olvasható.

A megemlékezése végén átadta Csiszár Antal, a Nyíradonyban működő Harangi Imre Olimpiai Baráti Kör vezetőjének üdvözletét, és azon üzenetét a jelenlévőknek, hogy ezen a napon Nyíradonyban szintén tartanak egy kis megemlékezést a 100. évforduló alkalmából.

Ezután először a család helyezte el a megemlékezés koszorúját a síron. Majd a Magyar Ökölvívó Szövetség részéről Kunya György főtitkár; az Olimpiai Bajnokok képviseletében Gedó György ökölvívó olimpiai bajnok; Kincses Ferenc MÖSZ szaktanácsadó nevében felesége, Kincses Ferencné; a MOA és a MOB Emlék és Hagyományőrző Bizottság nevében a főtitkárasszony, Győr Béla és az Újvári házaspár koszorúzott és hajtott fejet a sír előtt. Fejet hajtott a sír előtt Dr. Hencsei Pál, a Csanádi Olimpiai Baráti Kör elnöke is.

A koszorúzás után Ifj. Harangi Imre megköszönte a megjelenteknek, hogy édesapja emlékét ilyen példásan őrzik.

A megemlékezés végén Dr. Jakabházyné Mező Mária tájékoztatta a jelenlévőket a Halottak Napi központi, MOB által rendezendő megemlékezés, és a MOA 62. Vándorgyűlésének időpontjáról.