Rekordsebességgel épül az új FTC-stadion

Az olimpiai bajnok visszatért a Fradihoz

2014. 05. 16.
Megosztás

Szakmai igazgatóként tért vissza a Ferencváros vízilabdacsapatához az olimpiai arany- és bronzérmes Gerendás György (képünkön, balra).

A 60 éves szakember az 1976-os montréali játékokon ért fel a csúcsra, de négy évvel később Moszkvában is felállhatott a dobogóra. Világbajnokságon kétszer végzett a második helyen (1978 Nyugat-Berlin, 1982 Guayaquil), Európa-bajnokságon pedig egyszer-egyszer győzött a magyar csapattal és lett ezüstérmes (1977 Jönköping; 1983 Róma).

Játékosként majd’ két évtizedig erősítette a Ferencvárost (1959-78), ahova most visszatért; a továbbiakban szakmai igazgatóként segíti a klubot, mint azt megerősítették a felek a pénteki sajtótájékoztatón.

„Játékosokat megvenni egyszerűbb, igaz, anyagilag sokkal problémásabb. Ugyan hosszabb távú, de mi elsősorban nevelni akarunk, hiszen mint mondtam, az is elvárás velünk szemben, hogy egy ’műhelyt’ építsünk fel” – beszélt jövőbeni terveiről Gerendás György a sajtóeseményen.

„Amikor 1996-ban megnyertük az első bajnoki aranyunkat a BVSC-vel, akkor a Szeged ellen azért küzdöttünk, hogy bejussunk a négy közé. Akkor Ambrus Tamás volt a kapusom, Varga Zsolt pedig a centerem. Négy perccel a vége előtt négy góllal vezetett a Szeged, esélyünk sem volt. És akkor valahogy rávicsorogtam a játékosokra, üvöltöttem, hogy most csinálják meg, ők visszavicsorogtak, és megtették, amit kell. Ezt akarom elérni itt a Ferencvárosnál is.”

„Olyan motiválható fradistákat akarok, akik átmennek a tűzön is, ha ez kell. Ezt a mentalitást, amely benne van a Fradi Szívben, akarom viszontlátni az FTC mérkőzésein.”

(Fotó: Instagram – ftcofficial)