„Az olimpiai körök az olimpiai mozgalom zászlóshajói"

„Az olimpiai körök az olimpiai mozgalom zászlóshajói"

2017. 05. 21.
Megosztás


Lehmann László, a Magyar Olimpiai Akadémia főtitkáránek vezetésével olimpiai körök tanácskoztak a MOB székházában. „Az olimpiai körök az olimpiai mozgalom zászlóshajói" - fogalmazott az esztendő elején kinevezett főtitkár. A megbeszélésen részt vett Fábián László, a MOB főtitkára és dr. Printz János MOA-tanácstag is, aki az olimpiai körök munkáját koordinálja. Elhangzott: a 69. vándorgyűlésnek ősszel a XVI. kerület lesz a házigazdája.

„Zászlóshajók, hiszen az olimpiai iskolák mellett az olimpiai körök azok, melyek jelentős mértékben ápolják az olimpiai hagyományokat, eszmét; rendezvényeiken vemdégül látják az olimpikonokat, paralimpikonokat korra és nemre függetlenül, illetve megemlékeznek a már elhunytakról. Társadalmi önszerveződésben, társadalmi munkában végzik tevékenységüket, szerte az országban több mint húsz olimpiai kört tartunk számon. Sok rendezvény köthető a körökhöz, mely közel hozza az olimpia világát az emberekhez" - fejtette ki Lehmann László.

Fábián László maga is részt vett korábban több eseményen, mely a Magyar Olimpiai Akadémia, az olimpiai körök tevékenységéhez köthető. A találkozón méltatta a körök és az akadémia munkáját, megköszönte az ott dolgozók sport iránti szeretetét. „A MOA a MOB fontos szervezete. Segítünk, hogy ne vesszen el az a sok fontos érték, amit előzőleg, a több mint 120 esztendőben gyűjtöttek össze.” A sportvezető munkájuk folytatására ösztönözte a jelenlévőket.

A megbeszélés napirendi pontjai közt Lehmann László tájékoztatást adott a MOB vezetésében történt személyi változásokról; ismertette, hogy az olimpiai bizottság élére Kulcsár Krisztián került, a megbízott főtitkár pedig Fábián László. Elmondta azt is, hogy a következő, 69. Olimpiai Vándorgyűlést 2017 őszén Budapesten, a XVI. kerületben rendezik, a szervező a Varjú Vilmos Olimpiai Kör lesz. Az olimpiai körök a 2017 első félévében végzett munkájukról számoltak be, és vázolták a jövőt illető terveiket is.

(MOA)