Márton Anita hetedik a lausanne-i Gyémánt Liga-versenyen

Babát vár Márton Anita

2020. 08. 13.
Megosztás

Az olimpiai bronzérmes, világbajnok ezüstérmes, fedett pályás világbajnok örömteli bejelentést tett.

“Márton Anita a Magyar Atlétika első felnőtt világbajnoka, olimpiai bronzérmes, világbajnoki ezüstérmes – fedett pályán és szabadtéren egyaránt –, kétszeres fedett pályás Európa-bajnok, Európa-bajnoki ezüst- és bronzérmes – utóbbi fedett pályán és szabadtéren is –, kétszeres Dobó Európa Kupa-győztes, 37-szeres magyar bajnok. Azonban most mindezeknél fontosabb: babát vár a világbajnok súlylökő!

A bejelentés talán nem annyira meglepő, de annál örömtelibb. A Kopp Békéscsabai Atlétikai Club atlétája a 2020-as nyári olimpiai játékok elhalasztását követően többször is hangoztatta, hogy edzőjével, id. Eperjesi Lászlóval egyeztetve kicsit visszavettek a tempóból. Ez a gyakorlatban azt jelentette, hogy a heti 12 helyett „csak” 6, azaz napi 1 edzést tartottak meg. Emellett családalapítási terveit sem rejtette véka alá.

A békéscsabai sajtótájékoztatón megnyugtatta a meghívottakat: nem sérülés miatt hagyta ki az elmúlt hetek versenyeit, ennél jóval örömtelibb a magyarázat. Tajti-Márton Anita és férje, Tajti Zsolt 2021. februárjában várják első gyermeküket. Anita nem zárja ki a visszatérést és az olimpiai részvételt, de érthető módon a prioritások változnak az életében.

Ezúton is szívből gratulálunk a Magyar Atlétika egyik legnagyobb alakjának! Sok sikert és jó egészséget kívánunk az egész családnak!” – olvasható a Magyar Atlétika Facebook oldalán.

Mi is csak csatlakozni tudunk, nagyon sok boldogságot és örömöt kívánunk Anitának és családjának! ?