Babos Tímea: Mindent megteszek Rióért!

Babos Tímea: Mindent megteszek Rióért!

2015. 08. 13.
Megosztás

A mob.hu stábja már most a virtuális riói lelátón szorít a magyar sikerekért: pontosan egy év múlva, 2016. augusztus 13-án, az olimpiai játékok nyolcadik versenynapján akár az első számú magyar teniszező, Babos Tímea is pályára léphet.

- Hogyan látod a kvalifikációs esélyeidet? Ha sikerül kvótát szerezned, milyen célkitűzéseket fogalmazol meg egyesben és/vagy párosban?
- Azt gondolom, jó esélyem van arra, hogy kvalifikáljak. Teniszben elég bonyolult a rendszer, de a célom természetesen az, hogy ott lehessek Rióban, így nyilván mindent meg is teszek érte. Az egyéni szereplés rajtam múlik, de a páros sajnos nem, ám mindkét versenyszámban bizonyítani szeretnék.

- Londoni tapasztalataid alapján mennyiben más olimpián szerepelni, mint egy bármelyik más tornán? Egyáltalán: számodra egy Grand Slam vagy egy olimpia bír nagyobb jelentőséggel?
- Ez egy nehéz kérdés teniszben. Még mindig nagyobb értéke van a Grand Slamnek, de már az olimpia is nagy jelentőséggel bír. Az, hogy Londonban ott lehetettem, elképesztő élmény volt számomra. Nagyon drukkolok a többi magyar sportolónak, és ez volt az első igazán nagy lehetőségem arra, hogy megismerjem őket, beszélhessek velük.

- Tartod a kapcsolatot más sportágak versenyzőivel? Rióban mely más sportág versenyeire mennél ki szívesen szurkolni, ha az időd engedi?
- Alapjában véve elég sportos lány vagyok, szeretek majd’ minden sportágat. Nem számít, hogy mely versenyszámra mehetek ki, ha van kinek szurkolni. Londonban voltam úszáson, pingpongon, kosárlabdán és vízilabdán. Ahogy írom ezeket a sorokat, visszaemlékszem minden pillanatra. Hatalmas élményekkel lehettem gazdagabb! Remélem, hogy Rióban bővíthetem ezeket az élményeket!

- Szerinted Budapest jó olimpiát tudna rendezni? Plusz motivációt jelentene, hogy megméresd magad 2024-ben?
- Nekem mindig is segített a hazai közeg. Ez természetesen akkor sem lenne másképp. Azt nem tudom, hogy jó olimpiát rendeznénk-e vagy sem, de alapjában véve Magyarország jó szervezőnek számít. Ez jó kiindulási alap. Mindenesetre rettenetesen fura dolog még azt kimondani, hogy Olimpia 2024-Budapest. Viszont természetesen azt kívánom, hogy sikerüljön!!!

(MOB, fotó: babostimea.hu)