Bajnoki rajt előtt: szerbek az újonc Eger keretében, olimpiai ezüstérmes a Siófok szakmai stábjában

Bajnoki rajt előtt: szerbek az újonc Eger keretében, olimpiai ezüstérmes a Siófok szakmai stábjában

2013. 08. 01.
Megosztás

Egy hónappal az NB I-es bajnokság rajtja előtt véglegesedni látszik az újonc Eger női kézilabdacsapatának kerete.

A három új – kivétel nélkül szerb – igazolással már tizenkilencre nőtt az együttes létszáma – számolt be róla a klub honlapja, az ekfsc-globosys.hu.

A múlt héten bejelentett négy játékos (Bárány Krisztina, Fehér Viktória, Héjjas Tímea, Sári Barbara) érkezése után, ezúttal három erősítésről számoltak be. Az egri csapat újdonsült szerb különítménye komoly segítséget nyújthat a bennmaradás kiharcolásában.

A hosszú hetek „magányos” edzései után, ismét kapustársat kapott Fekete Dorina. A ZRK Halas Jozes Ada együttesétől érkező szerbiai magyar, Sterbik Anita neve meglehetősen jól cseng kézilabdás berkekben. A csupán 19 esztendős hálóőr nem csak a felnőtt, de a juniorcsapat ellenfeleinek a dolgát is megnehezítheti.

Immáron az Eszterházy KFSC csapatát erősíti Marija Todorovics is, aki az ORK Beogradtól érkezett. A 22 éves játékosra balátlövő/irányító és védekező pozícióban hárulhat komoly teher.

Bár a harmadik új szerzemény is szerb, Tatjana Trbovics Macedóniából, a Vardar Szkopjétól igazolt Egerbe. A szintén belső posztokon bevethető, erős fizikumú és lövő erejű, 21 éves játékossal vált teljessé a mezőnyjátékosok listája. A csapat vezetősége még egy kapus leigazolását tervezi, így a sérültekkel együtt húsz fős kerettel vághat majd neki a csapat az NB I-nek.

Olimpiai ezüstérmes a Siófok szakmai stábjában

Olimpiai ezüst- és bronzérmes, Bajnokok Ligája-győztes kapusedzővel erősített a Siófok KC-Galerius Fürdő NB I-es női kézilabdacsapata. Farkas Andrea (a képen) már meg is kezdte a munkát a somogyiak három kapusával, Pastrovics Melindával, Futaki Hajnalkával és Nagy Évával.

Az egykori világklasszis kézilabdázónő páratlan pályafutást tudhat a magáénak. Dicsőséglistája önmagáért beszél, és mindenképpen az élre kívánkozik a 2000-es olimpiai ezüstérem és az 1996-ban szerzett ötkarikás bronzérem. Farkas Andrea 1995-ben világbajnoki ezüstérmet, 1998-ban Európa-bajnoki bronzérmet nyert a magyar válogatott kapusaként, 1999-ben pedig a csúcsra jutott dunaújvárosi klubtársaival a Bajnokok Ligájában. Mindezeken felül hatszoros magyar bajnok, hétszeres Magyar Kupa-győztes, valamint francia és szlovén bajnok.

Farkas Andrea július 30-tól a Siófok KC-Galerius Fürdő szakmai munkáját segíti: hetente két-három alkalommal tart külön foglalkozást az élvonalbeli együttes három kapusának, hogy minél sikeresebb legyen a felkészülés a bajnoki küzdelmekre.

További hír az SKC kapusaival kapcsolatban, hogy Pastrovics Melinda készíti fel az utánpótlás csapatok kapusait a következő szezonra, és a bajnokság ideje alatt is edz majd Fekete Judittal, Lakatos Claudiával, Tóth Alexandrával és Oletics Antóniával.

(Forrás: NSO)