Bajnokokkal ünnepeltek a Hajós-napon Gödöllőn

Bajnokokkal ünnepeltek a Hajós-napon Gödöllőn

2019. 02. 03.
Megosztás


A Gödöllői Hajós Alfréd Általános Iskola sportcsarnokában sportbemutatóval kezdődött az iskola hagyományos Hajós-napi ünnepsége február elején. A táncosok és a pantomimjátékot előadó csoport után az iskola diákolimpián sikeres leány tornacsapatának bemutatója következett.

Ezután Győr Béla, a Magyar Olimpiai Akadémia ügyvezetője köszöntötte dr. Pappné Pintér Csilla alpolgármestert, Zmák Julianna intézményvezetőt, Fábián László olimpiai, világ és Európa-bajnok öttusázót, a MOB sportigazgatóját, valamint Drávucz Rita világ és Európa-bajnok, háromszoros olimpiai pontszerző vízilabdázót, a MOB sportigazgatóságának munkatársát, továbbá a megjelent kollégákat és a csarnokot megtöltő több száz diákot. Örömét fejezete ki, hogy ilyen becsben tartják névadójuk emlékét, amit a nagyszerű díszlettel és színvonalas műsorral tettek emlékezetessé.

Verbói Zoltán tanár vezetésével beszélgetés kezdődött a két bajnokkal. Mindkettejüknek, de főként a sok humort sem nélkülöző Fábián Lászlónak köszönhetően nagyszerű hangulat kerekedett. A közös képek után a névadó emlékművét megkoszorúzták. A MOB és a MOA koszorúját Győr Béla és Veres Vince helyezte el. Az iskola igazgatója ezután bemutatta a bajnokoknak az iskola tanulói által róluk készített képes eredménylistát.

Két helyszínen folytatódtak a programok. A konténer-tanteremben Győr Béla elnökletével és Ács Tibor tanár vezetésével olimpiatörténeti vetélkedő folyt. A hét fordulós verseny győztese a Zuglói Hajós Alfréd Magyar – Német Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola lett, második helyen a Pesterzsébeti Hajós Alfréd Általános Iskola, harmadikon a Gödöllői Erkel Ferenc Általános Iskola csapata végzett. Az eredményhirdetésnél a MOB és a gödöllői önkormányzat ajándékait kapták a helyezettek. Az iskolákat bemutató kisfilmek készítéséért a különdíjat a Gödöllői Hajós Alfréd Általános Iskola csapata kapta. Közben a sportcsarnokban, ádáz küzdelemben, túlélőverseny folyt.

Ebéd közben jó volt hallani a tanulóktól és a pedagógusoktól, hogy milyen színvonalas és jó hangulatú volt a rendezvény, amihez nagyban hozzájárultak a bajnokaink és a MOA is.

(MOB-MOA/GyB; fotók: Gödöllői Hajós Ált. Isk.)