Bajnoktársai köszöntötték Bodnár Andrást

Bajnoktársai köszöntötték Bodnár Andrást

2022. 04. 12.
Megosztás


Dr. Bodnár András olimpiai és világbajnok vízilabdázót köszöntötte nyolcvanadik születésnapja alkalmából a Magyar Olimpiai Bajnokok Klubja. A legenda április 9-én töltötte be a kerek évszámot.

Előbb Fábián László MOB-főtitkár, a Magyar Olimpiai Bajnokok Klubjának elnöke köszöntötte az ünnepelt egykori OSC-s és válogatottbeli társait, a barátokat és a családtagokat, közülük kiemelte a testvér Bodnár Jánost, öttusa egyéni és csapat junior világbajnokot.

„Egerben az uszoda mellett születtünk, így hamar megtanultunk úszni. Egerből indulva szerepeltem úszóként az 1958-as budapesti Európa-bajnokságon, majd következett a vízilabda. Fantasztikus életem volt, és bízom benne, a következő kerek évfordulót is együtt ünnepelhetjük” – mondta Bodnár András olimpiai bajnok (1964, Tokió), olimpiai ezüstérmes (1972, München), kétszeres olimpiai bronzérmes (1960, Róma és 1968, Mexikóváros), világbajnok (1973, Belgrád) és kétszeres Európa-bajnok (1962, 1974) vízilabdázó, aki szombaton volt nyolcvan éves.

Katona András, aki az 1960-as olimpián a bronzérmes csapat tagja, majd Bodnár András edzője is volt, felidézte az ünnepelt pályafutását, és megemlékezett az elhunyt társakról is.

„Láttalak játszani, voltunk együtt olimpiákon, és mivel az unokám vízilabdázik, most látom igazán, milyen kemény munkát végeztek ebben a sportban. Tizenhat éven keresztül voltál válogatott, iszonyatosan gyors és kemény voltál, jó szervező. Sokan szeretnek, most is sokan ünnepelnek, nem csak vízilabdázók, hanem vívók, labdarúgók, öttusázók, ökölvívók, kajakosok” – mondta Schmitt Pál, a MOB tiszteletbeli elnöke.

Vári Attila, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke arról beszélt, hogy az ünnepelttel együtt lehetett a tavalyi tokiói olimpián, ahol mindkét magyar csapat érmet nyert. „Büszke vagyok, hogy a sportágunknak ilyen nagyságai vannak. Te is példa vagy rá, hogy a magas szintű sportolás és a tanulás összeegyeztethető” – emelte ki.

Konrád Mária, az OSC vízilabda-szakosztályának elnöke arról beszélt, hogy feladatuk megőrizni, átörökíteni a régi bajnokok, valamint a hétszeres magyar bajnok és BEK győztes OSC szellemiségét. Hangsúlyozta, mint az elődök, a maiak is tanulnak a sport mellett.

Az eseményen közel 20 olimpiai bajnok köszöntötte dr. Bodnár Andrást, eljöttek Gedó György, Rejtő Ildikó, Sákovicsné Dömölky Lídia, Faragó Tamás, Vári Attila, Kenéz György, Tatai Tibor, Erdős Sándor, dr. Nébald György, Sárosi László, Fábián László, Molnár Endre, Schmitt Pál, Szalay Miklós, Martinek János és Märcz Tamás is.

A MOB születésnapi köszöntése ide kattintva olvasható.

(MTI-MOB; fotó: MOB/Szalmás Péter)