Bánat és megkönnyebbülés…

Bánat és megkönnyebbülés…

2012. 10. 03.
Megosztás

Búcsúzni lehet békével és haraggal, de éppenséggel egykedvűen is, valójában minden az érintettektől függ.

Attól, aki megy és ugyanúgy attól, aki marad. Kovács László (65), aki edzőként nagyon sokat tett azért, hogy Dusev-Janics Natasa most a sportág egyik legnagyobb alakjaként költözhessen – vissza – Szerbiába, néhány napig búskomor volt és feldúlt, vagy inkább kedélybeteg, mert első számú tanítványa nem úgy köszönt el tőle, mint egy háláját kimutató tanítvány.

„Kedden az edzésen bőrig áztam, még a cipőm is megtelt vízzel, még sem bántam, mert az eső lehűtött és a fiatal versenyzőim között úgy éreztem magamat, mint aki vérátömlesztést kapott. Egy nappal korábban még kutyául éreztem magamat. Így van az, ha egy 65 éves emberben egy világ omlik össze. Most már jól vagyok, mert tudom, hogy a tehetséges lányversenyzőimben nem fogok csalódni, ők adhatják vissza a hitemet és a munkakedvemet.” – ezekkel a mondatokkal öntötte ki a szívét a T-Mobile Sporthír Szolgálatnak nyilatkozó Kovács László, aki a jövőben már „csak” az EDF DÉMÁSZ Szeged ifjú versenyzőinek az útját szeretné egyengetni.

Szerinte nem jót lépett az élet nagy sakktábláján Natasa, de ezzel a kijelentésével lezártnak tekinti a történetet, és most már sokkal szívesebben beszél Kárász Annáról (a képen), akit a háromszoros olimpiai bajnoknő lehetséges utódjaként emleget.

„Anna nagyszerű lány, jó szellemű sportoló, akivel könnyű szót érteni, és akit bátran nevezhetek a jövő emberének. Egyetemista Szegeden, ahogy a csapattársai is tanulnak a sportolás mellett, és szerintem ez nagyon nagy dolog. Ő lesz mostantól a szegedi női kajaksport első számú képviselője, aki már tavaly is hallatott magáról, idén pedig az olimpia utáni országos bajnokságon – igaz nem a lehető legerősebb mezőnyben – már az oroszlánkörmeit is megmutatta. A 2011-es belgrádi Európa-bajnokságon Szabó Gabriella, Kozák Danuta és Benedek Dalma társaságában tagja volt az ezüstérmes négyesnek, amely úgy lett második, hogy ott, a kontinensbajnokságon versenyeztek ebben az összeállításban először. Idén egy újabb felnőtt EB ezüstéremmel lett gazdagabb, miután párban Vad Ninettával Zágrábban második helyezést értek el a K-2 1000 méteren. Tehetségét az idei U23-as Európa-bajnokságon két aranyéremmel bizonyította, az országos bajnokságon pedig négy számban is győzni tudott, a 200, az 500 és az 1000 méteren egyesben, a kettesben pedig újra Ninettával, akivel a jövőben még sokkal többre is viheti.”

A kajakozás évtizedek óta Kovács László életének meghatározó eleme, amely eddig sokkal több örömöt hozott a számára, mint bánatot. Bízik abban, hogy ez az elégedettségre okot adó arány a jövőben csak a jó oldalán javulhat, és szerinte ehhez már a 2013-as világversenyek magyar eredményei is hozzájárulhatnak.

„Kárász Anna mostantól tehát Szegeden a női kajakozás No1-ese, de ennél egyéniben és a csapathajókban is többre vágyik. Ami engem illet, én ennek a célnak a megvalósulásához a magam tudásával minden segítséget meg fogok adni neki, és rajta kívül a többi nagy tehetségünknek is, hogy csak kettőt említsek. Horváth Alexandrának és Seprenyi Sárának.” - mondta a még bánkódó, de valójában már megkönnyebbült Kovács László.

(Forrás: T-Mobile Sporthír Szolgálat – Szalay Péter)