"Bátornak kell lenni, de nagyon jó repülni!"

"Bátornak kell lenni, de nagyon jó repülni!"

2016. 02. 19.
Megosztás

A női síugrás Szocsiban szerepelt először a téli olimpia programjában, majd Lillehammerben az ifjúsági korosztályban is kiírták a szakág versenyeit. Az első - e tekintetben sporttörténelmet író - magyar női síugró Vörös Virág (a fotón Molnár László edzővel), aki az a megtiszteltetés is ért, hogy a megnyitón ő vihette a magyar zászlót.

S, hogyan lesz Magyarországon valakiből síugró, ha lánynak született?

"A szüleim által kerültem a sportágba. Nekik volt egy ismerősük, aki Kőszegen edző. Mindenképpen szerettem volna valamit sportolni, ők együttesen javasolták, hogy menjek el egy edzésre, és beleszerettem" - emlékszik vissza Virág.

"Először még nem mentem fel a nagysáncra, a kisebbekről kezdtem az ugrást, fokozatosan tértem át a nagyobbakra. Nagyon megtetszett, és nem félek a magasságtól. Bátornak kell lenni, de nagyon jó repülni!"

A 17 esztendős kőszegi sportoló arról is beszélt a mob.hu-nak, hogy nem titkolt célja az olimpiai részvétel, akár 2018-ra Pjongcsangot is megcélozza. A többszörös stájer bajnok az ifik közt már megmutatta magát, hiszen részt vett a 2015-ös EYOF-on, és most Lillehammerben, a II. Téli Ifjúsági Olimpiai Játékokon is...

(MOB, fotó: Facebook)