Becsey János látogatása az Activity Óvodában

Becsey János látogatása az Activity Óvodában

2022. 11. 25.
Megosztás


Becsey János kétszeres paralimpiai bajnok úszó, sok egyéb címe mellett a Magyar Olimpiai Akadémia tanácsának tagja látogást tett az olimpiai óvodák családjába tartozó pomázi Activity Óvodában.

Az óvodában fontosnak tartjuk az olimpiai nevelés megvalósítását az óvodai korosztálynak megfelelően. Minden évben az érzékenyítés, empátia és megértés kialakulása érdekében hívunk meg parasportolókat. A látogatást megelőzően beszélgettünk a gyerekekkel arról, hogy egy bizonyos sérüléssel mennyivel nehezebb ugyanazt a teljesítményt elérni, és kitartani, megvalósítani adott sportban a céljainkat. Tudjuk, hogy az úszást magát sokszor, mint terápia kezdik el alkalmazni, viszont nagyon komoly kitartassál, szorgalommal, és persze tehetséggel, komoly eredményeket lehet elérni.

Becsey János nem adta fel, megvalósította gyermekkori álmát, hogy egyszer olimpiai bajnok lehessen, amit a szöuli olimpiát nézve döntött el.

Elhozta a gyerekeknek, és kézbe is vehették a frissen átvett Papp László Budapestért Sportdíjat, amivel kapcsolatban elmondtuk, hogy ez mit jelent, és milyen komoly kitüntetés. Ezen kívül elhozta egyik bronzérmét is a Makkabi Játékokról, amit szintén megfoghattak a gyerekek. Ebben a korban még a legjobban a kézzel fogható, saját érzékszerveinkkel megtapasztalható tárgyakkal, képekkel, rövid videóval lehet motiválni.

Elmondhatjuk, hogy eddig igen széles az a sportági paletta, amely már képviseltette magát az óvodában: kajak-kenu, búvárkodás, triatlon, öttusa, vívás és most az úszás.

Reméljük, hogy ezzel sikerül elérni a legfontosabb célt, hogy a gyerekek tesközelből láthassanak sportólokat, kérdezhessenek tőlük, beszélhessenek velük, és megértsék, mit jelent a sport szeretete, a mozgás öröme és a kiválóságra való törekvés, persze csak akkor, ha mindig a saját határainkat feszegetve próbáljuk az általunk kitűzött célokat elérni, nem pedig másokat legyőzve. A parasportolóink pedig megmutatják, hogy nem vagyunk egyformák, de élhetünk egyformán teljes és boldog életet, amiben a sport nagyon sokat segít.

Köszönjük szépen Becsey Jánosnak és az eddigi összes meghívottunknak, hogy ilyen nagy szeretettel és örömmel érkeztek hozzánk, a legnagyobb élményt és motivációt adva a gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt.

(MOA/Szijj Lilla)