Befejeződött a MOA nemzetközi tábora - neves előadók a programban

Befejeződött a MOA nemzetközi tábora - neves előadók a programban

2017. 07. 10.
Megosztás


Július 3. és 8. között a budapesti Káldor Miklós Kollégiumban rendezték a Magyar Olimpiai Akadémia nemzetközi nyári olimpiai táborát. A MOA táborainak 27 éves történetében ez volt a 8. nemzetközi. Az eseményen a hazai olimpiai mozgalom kiválóságai is előadásokat tartottak, köztük a legendás sportriporter, Novotny Zoltán, a MOB Média-életműdíjas tagja, aki 1968-tól közvetít az olimpiákról.

A tábor első felének beszámolóját ide kattintva olvashatja. Szerda délután a kollégium udvarán sportversenyekkel folytatódott a MOA tábora. A labdás és futó sorversenyek után kosárra dobás és kosárlabda-mérkőzések keretén belül mérkőzött meg a négy választott csapat. Ezután Rédli András olimpiai bronzérmes, világ és Európa-bajnok vívó érkezett vendégként. Elhozta az olimpiai bronzérmét is, ami külön sikert aratott a gyerekek körében.

„Csütörtökön délelőtt a Vasas SC Pasaréti Centrumában tehettünk látogatást Markovits László elnök úr jóvoltából. Itt megtekintettük a Kovács Pál vívócsarnokot, a Körmöczy Zsuzsa Teniszcentrumot, valamint az elkészült, új nyári sícentrumot. Délután dr. Csisztu Zsuzsa, tornász olimpikon, sokszoros magyar bajnok, a MSÚSZ első női alelnöke, az AIPS Végrehajtó Bizottságának tagja beszélt sport és kommunikációs karrierjéről, a családi logisztika rejtelmeiről a táborlakóknak. Ezután látogatást tettünk a Statisztika Ormai László Sportcsarnokában. Itt Horváth László létesítményvezetőnek köszönhetően minden résztvevő megkapta a Statisztika történetéről és a Magyar Asztalitenisz Szövetség 90 évéről szóló könyveket. Újabb sétával a Csik Ferenc Általános és Gimnáziumban tettünk látogatást. Makovecz Éva igazgatóasszony jóvoltából mindenki teljes képet kaphatott az iskoláról.

Péntek délelőtt előbb a bájos Sidiropoulou Niki, a kétszeres görög olimpikon, sokszoros magyar bajnok vívó volt a vendég. Részletesen felidézte a csodálatos 2004-es, athéni csodálatos olimpiai hangulatot. Őt Novotny Zoltán, a MSÚSZ örökös tiszteletbeli elnöke követte. A legendás sportriporter beszélt a Mexikóvárostól Rióig terjedő helyszíni közvetítéseiről, kulisszatitkairól. Jellegzetes orgánumát a hirtelen eltelt másfél óra után is szívesen hallgatták volna tovább a tábor résztvevői. Délután a szokásos szellemi vetélkedőn, a héten szerepelt előadóktól, a Tömösvári Sándor által készített kérdésekre válaszolhattak a gyerekek. A vetélkedő után az eredményhirdetésekre került sor. A MOB, a MOA, a Fair Play Bizottság, a táborvezető és a vendégek jóvoltából egyetlen táborlakó sem távozott üres kézzel. A búcsúesten vendéglátónk Gloviczky Tamás tanár úr jóvoltából fenséges marha lábszár pörköltet vacsorázhattunk. A szombati zárónap a búcsúzkodás és a jövőbeni tervezés jegyében telt el. A tartalmas és jól sikerült tábor végén többen nehezen, talán könnyes szemmel váltak el egymástól. Sokan megfogalmazták, jó lenne jövőre is részt venni a táborban” - foglalta össze Győr Béla táborvezető.

(MOB-MOA; fotó: Róth Dániel)