Befejeződtek a doppingellenes konferenciák

Befejeződtek a doppingellenes konferenciák

2021. 06. 18.
Megosztás


Alig egy hónappal a tokiói olimpia megnyitója előtt, pénteken véget ért a Magyar Olimpiai Bizottság doppingellenes tájékoztató-sorozata. Az utolsó, MOB-székházból közvetített online fórumon a játékokra készülő sportolóknak és sportszakembereknek dr. Tiszeker Ágnes, a Magyar Antidopping Csoport (HUNADO) igazgatója, a MOB Orvosi Bizottságának tagja adott tájékoztatást.

Az első online konferenciára április 17-én került sor, a leendő csapat tagjainak több alkalma is volt az ismeretek megszerzésére.

A MOB elkötelezett a tiszta sport mellett, a zéró tolerancia elvét követve teljes mellszélességgel kiáll a doppingmentes felkészülés és versenyzés mellett.

Mint ismert, a Magyar Olimpiai Bizottság a 2019 novemberi közgyűlésén fogadta el azokat a minimumkövetelményeket, amelyek teljesítése szükséges az olimpiai részvételhez. Ezek közé tartozik – a negatív doppingvizsgálati eredmények mellett –, hogy legalább egy alkalommal részt kell venni doppingellenes tájékoztatón a versenyzőknek és az őket segítő szakembereknek is (edző, masszőr, pszichológus, diatetikus, fizioterapeuta stb.; bővebben: 36/KH/2019 MOB közgyűlési határozatban foglalt minimumkövetelmények).

(MOB; fotó: MOB/Szalmás Péter)