Benedek Tibor aláírta szerződését  és  kihirdette keretét

Benedek Tibor aláírta szerződését és kihirdette keretét

2013. 01. 16.
Megosztás

A Magyar Vízilabda Szövetség január 3-ai elnökségi ülésén hozott döntést arról, hogy az 2013-tól 2016-ig tartó olimpiai ciklusra a korábbi válogatott játékost, az elmúlt három esztendőben a válogatott edzőjeként dolgozó Benedek Tibort választja szövetségi kapitánynak.

Az MVLSZ elnöke, Kemény Dénes és Benedek Tibor az elmúlt napokban egyeztették a négyéves szerződés részleteit és kedden kézjegyükkel látták el a megállapodást.

Az új szövetségi kapitányra rögtön fontos feladatok várnak. A magyar válogatott a Világliga európai csoportjában január 30-án Volgográdban találkozik Oroszország együttesével, majd február 1-én Románia ellen száll vízbe

Az új szövetségi kapitány a vlv-n hozta nyilvánosságra stábjának névsorát és 19 tagú keretét, amelyből kikerül a január 30-i orosz-magyar Világliga mérkőzésre utazó magyar válogatott.

A 19 tagú keret:

Kapusok: Decker Attila (Szolnok), Lévai Márton (Szolnok), Nagy Viktor (Vasas)
Mezőnyjátékosok:
Bátori Bence (Eger), Bedő Krisztián (BVSC), Decker Ádám (Szeged), Hosnyánszky Norbert (Szolnok), Jansik Dávid (Honvéd), Jansik Szilárd (KSI), Kis Gábor (Szolnok), Mezei Tamás (Eger), Német Toni (KSI/Vasas), Salamon Ferenc (Eger), Sedlmayer Tamás (UVSE), Szivós Márton (Szeged), Török Béla (Szeged), Varga Dániel (Primorje Rijeka), Varga Dénes (Primorje Rijeka), Vámos Márton (Vasas).

Másodedző: Dabrowski Norbert, a BVSC edzője lesz,ő fog segíteni a videóelemzésekben is. A kapusedző Gergely István, aki egyben a csapat ügyintézője. A játékosok erőnlétéért Horváth Tamás felel, aki a TF oktatója. A csapat mellett dolgozik továbbra is Tóvári Zsuzsa pszichológus, dr. Gábor Antal orvos és Illés Roland gyúró.


- Ez egy olyan keret, amely nyitott és úgy érzem, kellő motivációt ad mindenkinek, a fiataloknak is. Ami a jövőbeni munkát illeti: ahogy már említettem, mindazt, ami korábban jól működött, megtartom, ami pedig fejlődést hozhat, azzal igyekszem bővíteni a repertoárt. Sűrű a klubszezon és alkalmazkodni kell a klubok érdekeihez, emiatt nyárig nagyon kevés idő lesz a közös felkészülésre. A keret január 28-án, hétfőn találkozik először, kedden már utazunk, mert szerdán Világliga-meccs lesz Volgográdban, a hazaérkezés másnapján, pénteken pedig már itthon játszunk a románok ellen, szintén a Világligáért, Debrecenben.

A vlv kérdésére, hogy szerepel-e teljesítménykényszer a szövetségi kapitányi szerződésében, Benedek Tibor elmondta:

- A pályázatommal ellentétben benne van a szerződésemben, hogy az felbontható, ha a csapat már a barcelonai világbajnokságon nem jut be a legjobb négy közé. Nyilván az olimpiai 5. hely után, egy teljesen új csapattal nagyon nagy dolog lenne a négybe kerülés, de ezzel a teherrel kezdjük meg a felkészülést. Természetesen én magam is tisztában vagyok a magyar vízilabda múltjával, miként a játékosok is, így végül elfogadtam, hogy ennek a pontnak benne kell lennie minden szövetségi kapitány szerződésében, így az enyémben is. Ezúton szeretném megköszönni Mátéfaly Csabának és Zala Györgynek a válogatott mellett eddig végzett munkáját.

(Forrás: vlv.hu)