Benedek Tibor: Nyerni kell, nincs választás!

Benedek Tibor: Nyerni kell, nincs választás!

2016. 08. 22.
Megosztás


A magyar férfi vízilabda-válogatott az ötödik helyen végzett a riói olimpián. A csapat szereplésével kapcsolatban honlapunknak a háromszoros olimpiai bajnok szövetségi kapitány, a 2013-as barcelonai világbajnokságon csapatát győzelemre segítő Benedek Tibor adott értékelést Rióban, a záróünnepség előtt.

„Nyerni kell, nincs más választás! Ezt várják el tőlünk, ezt várjuk el magunktól. Nincs más út. Nem kell jól játszani, nem kell bravúr. Meg kell nyerni a negyeddöntőt, az elődöntőt meg a döntőt. Különben meg sikeretelen az olimpia" - fogalmazott a kapitány. Hozzátette: „Alapvetően jó csapatot, jó rendszert és jó stábot építettem fel."

„Én azon goldolkozom, én mit rontottam el, a játékosok pedig, hogy ők mit. Egy olimpián nem jól szerepelni, ötödiknek lenni, az nem három perces tanulság, annak sok-sok éven keresztül tart az emléke. Azért vagyunk sportolók, hogy minél gyorsaban ebből felálljunk, és a tapasztalatokat levonva újra kezdődjön a harcunk. Hogy ez miként lesz, azt a jövő megmondja.”

(MOB, fotó: MOB/Szalmás Péter)