Benedek Tibornak tetszett az akarás – „A csapat átérezte a tétet”

Benedek Tibornak tetszett az akarás – „A csapat átérezte a tétet”

2015. 04. 15.
Megosztás

Hibátlan mérleggel jutott tovább a FINA-világliga nyolccsapatos szuperdöntőjébe a magyar férfi vízilabda-válogatott. A Benedek Tibor által vezetett együttes a győri, utolsó csoportmérkőzésen 12-11-re győzött Görögország legjobbjai ellen, így kvalifikálta magát a júniusi, olaszországi végjátékra.

A világliga szuperdöntője – melynek győztese automatikusan kijut a 2016-os riói olimpiára – június 23. és 28. között zajlik az olaszországi Bergamóban. Magyarországon kívül a tornán részt vesz a rendező jogán Olaszország, valamint az interkontinentális selejtezőtornákról Horvátország, Szerbia, Ausztrália, Brazília, az Egyesült Államok és Kína válogatottja.

„Tetszett az akarás. Az volt a legfontosabb, hogy nyerni akart a csapat, tudták a fiúk, hogy ez nekünk fontos a nyarunk miatt – nyilatkozta Benedek Tibor a görögök elleni győzelmet követően a mob.hu-nak. – Még ha két hónap múlva lesz is a világligadöntő, most kellett megalapozni, hogy ott lehessünk, ennek a tétjét érezte a csapat.”

A játékosként háromszoros olimpiai bajnok szövetségi kapitány elmondta, hogy az elkövetkező másfél hónapban a játékosok visszamennek a klubjukba, ott készülnek a bajnoki döntőre és a rájátszásra, hiszen nagyon nehéz mérkőzések várnak rájuk, továbbra is teljesítménykényszer lesz rajtuk. „A klubszezon végeztével a sportolók pihenőt kapnak, majd június 8-án kezdjük meg a közös felkészülést a nyárra” – árulta el a szakvezető.

Az új győri uszodában először játszott férfi vízilabda-válogatottunk, a létesítmény – mely 2017-ben az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál (EYOF) úszóversenyeinek helyszíne lesz – elnyerte a játékosok és a stáb tetszését, örömmel szerepeltek az impozáns komplexumban.

„Valóban Győr ékessége, csodálatos új uszoda – nyilatkozta Benedek Tibor. – Már a megnyitón is itt voltam, most háromszor edzett itt a csapat. Bízom benne, hogy ez a mérkőzés, ahol rengetegen szurkoltak nekünk, elindíthatja a városban a vízilabdát, és pár év múlva akár férfi, akár női első osztályú csapat lesz itt.”

A magyar válogatott tagjainak akkor sem kellene csüggedniük, ha nem sikerülne a bravúr, hogy a világliga szuperdöntőjét megnyerve biztosítsák a riói indulást: a nyár második felében, a július 24. és augusztus 9. között zajló kazanyi világbajnokságon is megmarad a közvetlen olimpiai kvalifikációs esély, hiszen a vb első két helyezettje automatikusan kvótát nyer a jövő évi ötkarikás játékokra.

(MOB)