Berecz Zsombor 9. a finn Eb-n

Berecz Zsombor 9. a finn Eb-n

2014. 05. 11.
Megosztás

Befejeződött a franciaországi La Rochelle-ben a Finn-dingi hajóosztály idei egyik legnagyobb megmérettetése, az Európa-bajnokság. 30 ország 101 versenyzője harcolt az érmekért.

A rangos eseményen a magyar színeket egyedül Berecz Zsombor képviselte, aki a tavalyi évben az osztály Világbajnokságán, a Gold Cup-on 7. helyen végzett. A magyar vitorlázó megállta a helyét most is a népes mezőnyben,pedig nehezen indult számára a verseny.
Az első futamban kizárták, de utána fokozatosan javuló teljesítményt nyújtva az előkelő kilencedik helyen végzett. Négy futamban végzett az első tízben, két harmadik, egy negyedik és egy hetedik helyet elérve. A legrosszabb helyezése is 23. volt. Végül indulhatott a Golden futamban is, ahol 10. lett.

A kontinensbajnoki címet a brit Giles Scott szerezte meg, aki hat futamban nem talált legyőzőre, s megnyerte a Golden futamot is. Az ezüstérem a szlovén világbajnok Vasilij Zbogárnak jutott, míg a dobogó harmadik fokára a szintén brit Edward Wright állhatott fel.

A végeredmény:
Finn Európa-bajnokság (101 induló), La Rochelle
Európa-bajnok: Giles SCOTT (Nagy-Britannia) 26, 2.Vasilij ZBOGAR (Szlovénia) 76, 3.Edward WRIGHT (Nagy-Britannia) 77, 4.Jonathan LOBERT (Franciaország) 91, 5.Ivan KLJAKOVIC GASPIC (Horvátország) 95, 6.Andrew MILLS (Nagy-britannia) 10, 7.Thomas LE BRETON (Franciaország) 114, 8.Pieter-Jan POSTMA (Hollandia) 116, 9.BERECZ Zsombor 127, 10.Andrew MURDOCH (Új-Zélend) 135

A részletes eredménylista itt megtalálható

(Forrás: MOB-bl)