Berecz Zsombor a dobogóért vitorlázhat kedden

Berecz Zsombor a dobogóért vitorlázhat kedden

2021. 08. 01.
Megosztás


Berecz Zsombor kiválóan vitorlázott vasárnap, összetettben a második helyen várja a folytatást. Női vízilabdázóink és asztaliteniszezőink vereséget szenvedtek. Folytatódtak az atlétikai küzdelmek. Napi összefoglalónk következik...

Vitorlázás

A Finndingiben szereplő Berecz Zsombor a második helyen bejutott az éremfutamba vasárnap a tokiói olimpián, így kedden a dobogóért szállhat vízre. A világ- és Európa-bajnok magyar vitorlázó a kilencedik részversenyben negyedik lett, a tizedikben szintén, de egyik fő vetélytársa, a spanyol Joan Cardona utóbbiban csak nyolcadikként futott be. Így helyet cseréltek, Berecz feljött másodiknak, hátránya kilenc helyezési pont a címvédő brit Giles Scott mögött. Az utolsó futamot a 2020-as világbajnok új-zélandi Junior Josh nyerte, aki ezzel a negyedik helyre lépett előre, és a magyar hajóstól tíz ponttal van lemaradva. Az Enosima Jachtkikötőben kedden az első tíz helyezett száll vízre a dupla szorzós éremfutamban, a többiek számára befejeződött a verseny. A magyar vitorlázás eddig egy olimpiai medállal büszkélkedhet, 1980-ban, Moszkvában a Detre testvérek harmadikok lettek Repülőhollandiban.

Vízilabda

A női vízilabdázók – akik korábban legyőzték a címvédő amerikaiakat – 11-9-re kikaptak a kínaiaktól, így csoportmásodikként jutottak a negyeddöntőbe. A hollandokkal csap majd össze a tokiói olimpia női vízilabdatornájának negyeddöntőjében a magyar válogatott. A magyarok tavaly a hazai rendezésű Európa-bajnokság bronzmérkőzésén, majd a trieszti olimpiai selejtező döntőjében is legyőzték a hollandokat. B csoport, 4. (utolsó) forduló: Kína-Magyarország 11-9 (4-1, 3-1, 2-4, 2-3).

Atlétika

Vasárnap folytatódtak az atlétika versenyei: női 100 méter gáton Kozák Luca az elődöntőben féltávnál elvesztette az egyensúlyát, és a hetedik gátnak nekiszaladva elesett, vagyis nem ért célba és kiesett. Távolugrásban Nguyen Anasztázia 16., 3000 méter akadályon Tóth Lili Anna igen bátran kezdett, sokáig az élen haladt, végül csaknem tíz másodpercet faragott eddigi legjobbjából és 18. helyen ért a célba. Kácser Zita 41., míg a kalapácsvető Gyurátz Réka 26. lett.

Asztalitenisz

A magyar női asztalitenisz-válogatott kikapott vasárnap a házigazda, második helyen kiemelt japánoktól a csapatverseny első fordulójában, így búcsúzott a tokiói olimpián. A Madarász Dóra, Pergel Szandra, Fazekas Mária összeállítású együttes 3-0-ra maradt alul a nyolcaddöntőnek megfelelő első körben. Ezzel a magyar asztaliteniszezők befejezték szereplésüket a japán fővárosban.

Birkózás, kajak-kenu

Birkózóink és a kajak-kenusok hétfőn kezdik meg szereplésüket a tokiói olimpián.
A teljes hétfői műsort itt megtalálja.

Az éremtábla itt található.

A tokiói nyári olimpia magyar érmesei és pontszerzői:

Arany:
Szilágyi Áron (férfi kard egyéni)
Milák Kristóf (úszás, 200 m pillangó)

Ezüst:
Siklósi Gergely (férfi párbajtőr egyéni)
Milák Kristóf (úszás, 100 m pillangó)

Bronz:
férfi kardcsapat (Szilágyi Áron, Decsi Tamás, Szatmári András, Gémesi Csanád)
Tóth Krisztián (judo, 90 kg)

4. hely:
Verrasztó Dávid (úszás, 400 m vegyes)
Márton Anna (női kard egyéni)
Vas Kata Blanka (hegyikerékpár)
Kenderesi Tamás (úszás, 200 m pillangó)
Kapás Boglárka (úszás, 200 m pillangó)

5. hely:
Salim Omar (taekwondo, 58 kg)
Hosszú Katinka (úszás, 400 m vegyes)
Péni István (légpuska)
Pupp Réka (judo, 52 kg)
férfi 4x100 méteres gyorsváltó (Milák Kristóf, Szabó Szebasztián, Bohus Richárd, Németh Nándor)
Telegdy Ádám (úszás, 200 m hát)

6. hely:
Mihályvári-Farkas Viktória (úszás, 400 m vegyes)

(MOB-összeállítás, MTI; fotó: MOB/Szalmás Péter, MVSZ/Cserta Gábor, MTI/Illyés Tibor)