Betlehem 2

Betlehem Dávid hatalmas országos csúccsal a negyedik 1500 gyorson!

2024. 08. 04.
Megosztás

Az elődöntőben úszott országos csúcsa után az 1500 gyors fináléjában Betlehem Dávid még sokkal jobbat ment, öt másodpercet vert a tegnapi önmagára, és a negyedik helyen csapott a célba!

Méretes országos csúccsal jutott az 1500 méteres gyorsúszás döntőjébe Betlehem Dávid, aki a mostani olimpiai elődöntőben 14:45.59-et úszott, Kis Gergő 2011-es 1:45.66-os rekordját adva át a múltnak.

„Hatalmas élmény. Próbálok holnap még egy kicsit előre lépegetni” – mondta Betlehem, aki ezek után ma a nyolcas pályához sétálhatott oda.

Betlehem 4
MTI/Kovács Tamás

A hangjelzés után 0.72-es reakcióidővel jött el a rajtkőről és az első hossz után az ötödik helyen fordult, akárcsak 200 méter után.

A következő 150-en a hatodik és a negyedik hely között hullámzott, majd 700-ig a negyedik helyen tempózott, és egy ötödiken töltött százast leszámítva innen is folytatta 1100-ig, amikor eggyel hátrébb csúszott ötödiknek…

…és még 1450-nél is itt fordult, de aztán eszméletlen hajrát nyitott!

Az addigi 29-es ötvenei után 26.12-es utolsó ötvenet jött, ezáltal 14:40.91-gyel csapott a célba, ami majd’ öt másodperccel jobb a saját maga által tegnap megjavított országos csúcsnál!

Nem mellesleg olimpiai negyedik helyet ért.

Betlehem 3
MTI/Kovács Tamás

- - - - - - - - - -

Szurkolói Klub a Kopaszi-gáton!

A siker bennünk van! A Magyar Olimpiai Csapat szurkolói klubja július 26-án nyílt a Kopaszi-gáton a Kopaszi Kertben, ahol korábbi olimpiai bajnokok szakértő hozzászólásai színesítik az eleve izgalmas, magyar érdekeltségű sporteseményeket.

A MOB érdekes kerekasztal-beszélgetésekkel, izgalmas programokkal, a közös drukkolás élményével várja a rajongókat, ráadásul az olimpiáról hazatérő sportolók egy része is egyenesen a klubba jön, hogy itt számoljon be először első kézből az élményeikről.

Az eseményhez természetesen a Magyar Olimpiai Bizottság stratégiai partnerei is csatlakoznak – kísérő programokkal, extra élményekkel. A délutánok, esték házigazdája Fazekas Erzsébet és Léderer Ákos.

A Magyar Olimpiai Csapat szurkolói klubja a Kopaszi Kertben július 26. és augusztus 11. között tart nyitva minden nap 13.00 és 23.00 óra között.