Sastin marianna 1

Birkózószőnyegen innen és túl – Sastin Marianna egy napja

2020. 11. 30.
Megosztás

A 2019-es világbajnokságon Sastin Marianna kivívta az indulási jogot a tokiói olimpián. Férje – aki egyben edzője is –, Wöller Ákos december elejéig Indiában dolgozik. Marianna 2018 februárban szülte meg Olivér nevű kisfiukat, így arról is faggattuk, miként boldogul nap mint nap az edzések mellett a gyermekneveléssel. Sastin Marcsi egy napja következik a birkózószőnyegen innen és túl.

A 2019-es világbajnokságon szerezett ötödik helyezésével Sastin Marianna kivívta az indulási jogot a tokiói olimpián. Ezzel jövőre már negyedik alkalommal léphet szőnyegre ötkarikás játékokon. Férje – aki egyben edzője is –, Wöller Ákos India olimpiai reménységének, Vinesh Phogatnak a személyi edzőjeként december elejéig a távoli országban dolgozik. Marianna 2018 februárban szülte meg Olivér nevű kisfiukat, így arról is faggattuk, miként boldogul nap mint nap az edzések mellett a gyermekneveléssel. Sastin Marcsi egy napja következik a birkózószőnyegen innen és túl.

A reggeli ébresztőről Olivér gondoskodik, ami általában fél 7 és 7 közé tehető. A fiatalember igen eleven, így nincs lustálkodás, igényli az azonnali foglalkozást. Most, hogy Ákos ilyen messze van tőlünk, kihasználva a 4 és fél órás idő eltolódást, reggelente interneten tartjuk a kapcsolatot. Reggelizés után irány a bölcsőde, s onnan tovább a Vasas birkózó termébe edzésre. Júliusban műtötték a vállamat, most már tudok vele dolgozni, jobb, mint előtte volt, köszönet ezért Moldvai Ildikó gyógytornásznak, aki csodákat művelt velem.

A délelőtti adaggal 11 után végzek, utána hazamegyek. Az ebéd és egy kis pihenő közé kell beiktatni a vásárlást, mivel Olivér nem mindig együttműködő a bölcsőde utáni beszerzési teendőkkel.
Délután negyed 4 és fél 4 körül megyek vissza a bölcsibe, s onnan már a kisfiammal bumlizok az edzőterembe.

A délutáni edzés fél 5-től 7-ig tart. Olivér számára egy komoly játszósarok van kialakítva a teremben, autókkal, favonattal, parkolóházzal. A szülők hordják oda azokat a játékokat, amit gyermekeik kinőttek, már egy igazi közösségi teret építettünk ki a gyerekek számára. Ő nagyon jól elfoglalja magát a közel két óra alatt. Edzés után hazafelé – ameddig világos volt még – belefért egy kis játszótéri kikapcsolódás, biciklizés. Most, hogy 20 óráig haza kell érni, ez sajnos kimarad.
Hazaérkezés után vacsora, fürdés, és lefekvés, de előtte egy kis játszadozás még belefér. Olivér kedvence a bújócskázás, ez eltarthat közel fél órát is, majd jöhet fél 9 körül az alvás.

A végére már csak egy kérdésünk maradt még Mariannhoz.

A több, mint 20 év nemzetközi versenyzés alatt voltál már világbajnok, Európa Játékok győztes, további 10 medált szereztél az ezüst- vagy bronzérmekből. Mi hajt még mindig, hogy 38 évesen ismét szőnyegre állj az olimpián?

Van már minden világversenyről érmem, de nagyon hiányzik egy olimpiai medália. Erre készülök, ez lenne pályafutásom befejezésének fénypontja.

Kívánjuk Marcsi, hogy teljesüljön a vágyad! 😉

(Képek: Magyarock/Nagy-Weiner Attila; MOB/Szalmás Péter)