20240724 MA asztalitenisz edzes 034

„Bízom abban, hogy holnap méltó ellenfelek leszünk” – Franciaország ellen kezd a női kézilabda-csapat

2024. 07. 24.
Megosztás

Első mérkőzésén a lehető legnehezebb ellenféllel találkozik a női kézilabda-válogatott: a házigazda és címvédő Franciaországgal. Viszont a szövetségi kapitányunk szerint a felkészülésünk problémamentesen haladt, a lányok koncentráltan edzettek, tehát lehet reményünk.

Csütörtökön a Magyar Olimpiai Csapat is megkezdi tényleges szereplését Párizsban: este 19 órakor a női kézilabda-válogatott a nemcsak házigazda, de ráadásként még olimpiai címvédő Franciaország ellen nyit a B-csoportban - telt ház előtt, hiszen a rangadóra az összes jegy elkelt.

„Főleg a saját játékunkra koncentrálunk, de természetesen foglalkoztunk az első ellenféllel is, az olimpiai bajnokkal: átnéztük a legutóbbi mérkőzéseiket – mondta Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány szerda este, amikor az utolsó teljes edzést vezényelte a keretnek a rajt előtt. – Minden rendben van: habár a mérkőzéshelyszínt még nem láttuk, két nap alatt a lányok és mi is felmértük a környezetet, megismertük a távokat, így sokkal egyszerűbb összerakni mindent. Nincs semmi olyan, ami befolyásolta volna a felkészülésünket.”

20240724 MA asztalitenisz edzes 033
MOB-Média/Molnár Ádám

A női kéziseink a most csütörtöktől jövő szombatig tartó csoportkörben Franciaország, Brazília, Angola, Spanyolország és Hollandia ellen játszanak. Már az ellenfelek felsorolásából is látszik, hogy nemcsak szép, nehéz feladat is a továbbjutás, ráadásul az sem mindegy, ez hányadik helyen sikerülne, hiszen annál könnyebb lenne a negyeddöntő, kivált, hogy az A-csoportban található Dánia, Norvégia, Svédország és Németország is.

Egyelőre a legfontosabb azonban nyilván a nyitómeccs.

„Az edzéseken koncentráltak voltak a lányok, bízom abban, hogy holnap méltó ellenfelek leszünk, és a legjobb arcunkat mutatjuk” – összegzett Golovin Vlagyimir.

20240724 MA asztalitenisz edzes 032
MOB-Média/Molnár Ádám

1976, 1980 és 2004 után negyedszer vesz részt a játékokon egyszerre a férfi és a női kézicsapat is – a hölgyek nyolcadszor olimpiáznak, legutóbb, Tokióban a negyeddöntőben búcsúzva a 7. helyen zártak, a legjobb történelmi eredményük pedig az ezüstérem Sydneyből.

A kézilabda-torna logisztikai érdekessége, hogy csak a csoportkörre kerül sor Párizsban, az egyenes kieséses szakasz átköltözik északra, Lille-be.

- - - - - - - - - -

Szurkolói Klub a Kopaszi-gáton!

A siker bennünk van! A Magyar Olimpiai Csapat szurkolói klubja július 26-án nyílik a Kopaszi-gáton a Kopaszi-kertben, ahol korábbi olimpiai bajnokok szakértő hozzászólásai színesítik az eleve izgalmas, magyar érdekeltségű sporteseményeket.

IMG 20240723 134923
MOB-Média

A MOB érdekes kerekasztal-beszélgetésekkel, izgalmas programokkal, a közös drukkolás élményével várja a rajongókat, ráadásul az olimpiáról hazatérő sportolók egy része is egyenesen a klubba jön, hogy itt számoljon be először első kézből az élményeikről.

Az eseményhez természetesen a Magyar Olimpiai Bizottság stratégiai partnerei is csatlakoznak – kísérő programokkal, extra élményekkel. A délutánok, esték házigazdája Fazekas Erzsébet és Léderer Ákos lesz.

A Magyar Olimpiai Csapat szurkolói klubja a Kopaszi-kertben július 26. és augusztus 11. között tart nyitva minden nap 13.00 és 23.00 óra között.