„Buborékban” tettek sétát a zsivótzkysok

„Buborékban” tettek sétát a zsivótzkysok

2020. 12. 28.
Megosztás

A Zsivótzky Gyula Olimpiai Kör tagjai és barátai évek óta közös adventi sétával zárják az esztendőt. Nem volt ez másként az idén sem, bár úgy tűnt, hogy ezt a programot ezúttal nem tudják együtt teljesíteni. Ekkor jött az ötlet, hogy a mindenki számára kedves, meghitt és egyben vidám együttlétről ez évben se mondjanak le, hanem akinek erre lehetősége van, most is tegyen egy sétát, mégpedig a manapság oly elterjedt „buborékokban”.

A december eleji egyesületi felhívás arról szólt, hogy ki-ki maga, illetve családtagjaival, barátaival, ismerőseivel – szabadon választva – szánjon arra némi időt és párszáz métert – persze akár kilométer(eke)t – , hogy az ünnepre készülve, adventi hangulatban kimozduljon, a korábbi séták szokásos kellékeivel (szaloncukor stb.) együtt. Az elnöki körlevél hangsúlyozta azt is, hogy minden résztvevő szigorúan tartsa be az érvényes járványügyi előírásokat.

A „buborékokból” beérkezett tudósítások szerint a különböző helyszíneken tett sétákból valóban közös esemény lett, a zsivótzkysok szinte a fél országot bejárták. Szikora tanárnő, dr. Szikora Katalin, például arról számolt be, hogy pár napon belül a budai hegyekben és a Balaton partján is élvezte a szép környezetet, a friss levegőt. Főleg dombokon és vizek partjain sétáltak a többiek is, csak éppen másutt.

Dr. Udvardi Erzsébet alelnök a család legkisebbjeivel a hozzájuk közeli kisbéri tavat kerülte meg, dr. Printz János Károly elnök negyedmagával kelt útra, hogy a nógrádi lankák között jobban megismerjék és körbejárják az alsópetényi Cser-tavat. Dr. Tóth Ferenc, a Felügyelő Bizottság elnöke, eközben Budapesten maradt, de családtagjaival együtt „célba vette” a kerület folyóját, a Rákos-patakot. Az egyesület programjainak elmaradhatatlan párosa, Printz Ákos és Barnabás az általuk kedvelt Mosoni-Dunáig merészkedett.

Családja körében a Bakony egyik nevezetességét, a Likas-kőt kereste fel Vighné Kemény Teréz, az egyesület titkára, de akik a kör székhelyén, Sikátoron maradtak, szintén a Közép-Dunántúl hegységének közelében jártak-keltek.

Hazai környezetben tett sétákat dr. Jakabházyné Mező Mária, amelyre kiváló terepet kínál számára a lakásához közeli Normafáig vezető út.

Végül álljon itt rövid idézet Zsivoczkyné Komka Magdolna precíz túrajelentéséből: 2020.12.15-én öt fős csoporttal a Pilisben. 13km, 470m szint (Elfáradtam); Pilisvörösvár – Kálvária hegy – Gyula pihenő – Panoráma úton (Kopár csárda érintésével) vissza a pihenőhöz – Piliscsaba Klotildliget a végállomás.

Lehet követni…és a többieket is!

(MOA/PJK)