Budapest 2024: „Lépésről lépésre halad a tervezés”

Budapest 2024: „Lépésről lépésre halad a tervezés”

2016. 10. 15.
Megosztás


A 2024-es budapesti olimpiai pályázati bizottság nemzetközi sportági szövetségekkel egyezetett a fővárosban, jó kapcsolatokat kiépítve.

Az ökölvívás, a gyeplabda, a judo, a sportlövészet, a tekvondó és a súlyemelés nemzetközi képviselői érkeztek Budapestre, hogy segítség a pályázati bizottság munkáját. Workshopokat tartottak, valamint végigjárták a tervezett olimpiai helyszíneket. Az informális egyeztetéseket a Citadellán tartották Mizsér Attila sportigazgató vezetésével.

„Hálásak vagyunk a nemzetközi szövetségek képviselőinek, rendkívül hasznos volt az együttműködés – mondta az insidethegames.biz-nek az egyeztetésekkel kapcsolatban Mizsér Attila. – Ezek a munkafolyamatok körülbelül egy éve kezdődtek, nélkülük nem lenne ilyen sikeres a pályázatunk, amire mindannyian nagyon büszkék vagyunk. Rióban az obszerver programunk által közelebb kerültünk a játékok szívéhez. Mindezek segítségével haladunk a tervezésben lépésről lépésre.”

Budapest 15 nemzetközi sporteseménynek – köztük a jövő héten rajtoló asztalitenisz Európa-bajnokságnak, valamint a jövő nyári vizes világbajnokságnak és EYOF-nak – ad otthont az előttünk álló 11 hónapban, amíg a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) limai kongresszusán nem dönt a 2024-es olimpia rendezési jogáról.

Mint arról beszámoltunk, a Budapest 2024 pályázati bizottság a napokban mutatta be az olimpia látványtervét.

(MOB, fotó: insidethegames.biz)