Christophe Dubi: Jól teljesítenek a brazilok félúton

Christophe Dubi: Jól teljesítenek a brazilok félúton

2016. 08. 15.
Megosztás


Az olimpia félidejében a Nemzetközi Olimpiai Bizottság pozitívan értékelte a riói szervezést, annak ellenére, hogy a város folyamatos nehézségekkel küzd. A NOB ügyvezető igazgatója, Christophe Dubi azt nyilatkozta: „minden pontosan úgy történik, ahogy kell”.

„Félúton túl elmondhatjuk, Brazília teljesíti, amit megígért”- mondta Dubi az insidethegames.biz portálnak. A sportdiplomata az elmúlt négy hónapot Rióban töltötte. „Megígérték, hogy teljesen új létesítményeket építenek a városban, amit a lakók is használhatnak még a játékok előtt. Pontosan ezt is tették. Különleges helyszíneket ígértek, így is lett.”

„Azt mondták, minden külföldi egyedi élményként fogja megélni ezt az olimpiát és a légkört, amit létre is hoztak”- számol be az igazgató. Dubi elmondta, körbesétálva a városban örömöt és mosolyt látni az emberek arcán, mindamellett, hogy a riói olimpiát az eddigi legnehezebben szervezett játéknak tartják gazdasági és politikai helyzete miatt.

Dubi és az olimpia szervezői válaszoltak az aggodalmakkal kapcsolatos kérdésekre, amik a biztonsággal és politikai problémákkal kapcsolatban érkeztek. Véleményük szerint kiemelkedő kitartással kezelik a felmerülő helyzeteket. Egy dolgot azonban Dubi is hiányolt, az olimpiai táblákat és jelzéseket. Ez azért merülhetett fel, mert a feliratok és kijelzők nem lettek leszállítva időre. A szervezők azonban folyamatosan pótolják ezt a késedelmet.

(MOB-insidethegames.biz, fotó: Getty Images)