Párizs 2024 - Kajak-kenu

Csipes Tamara ezüstérmes K–1 500-on!

2024. 08. 10.
Megosztás

Csipes Tamara és Gazsó Alida Dóra is remek versenyzéssel jutott a fináléba, ahol Csipes tudott érmet szerezni.

Mindkét honfitársunk simán vette a nap első akadályát női K–1 500-on: Csipes Tamara és Gazsó Alida Dóra is elsőként végzett a saját középfutamában, úgyhogy a fináléban egymás mellett, a négyes és ötös pályán lapátolhattak.

Csipes ki is lőtt a rajtnál, Gazsó kissé lemaradt viszont.

Rutinos klasszisunk nem szórakozott, hatalmas sebességgel ment féltávnál, vezetett Lisa Carrington előtt, habár nem sokkal, mert a másik világklasszis is jött nagyon.

Gazsó közben feljött negyediknek, és célba vehette a dobogót.

Az élen Carrington tovahaladt, fél hajónyira is növelte az előnyét, nem lehetett megverni, 1:47.36-tal győzött is. Csipes biztosan hozta el az ezüstérmet 1.08-as hátránnyal, Gazsó pedig a hatodik helyen zárt 3.38-cal lemaradva.

SZP 3267
MOB-Média/Szalmás Péter

- - - - - - - - - -

Szurkolói Klub a Kopaszi-gáton!

A siker bennünk van! A Magyar Olimpiai Csapat szurkolói klubja július 26-án nyílt a Kopaszi-gáton a Kopaszi Kertben, ahol korábbi olimpiai bajnokok szakértő hozzászólásai színesítik az eleve izgalmas, magyar érdekeltségű sporteseményeket.

A MOB érdekes kerekasztal-beszélgetésekkel, izgalmas programokkal, a közös drukkolás élményével várja a rajongókat, ráadásul az olimpiáról hazatérő sportolók egy része is egyenesen a klubba jön, hogy itt számoljon be először első kézből az élményeikről.

Az eseményhez természetesen a Magyar Olimpiai Bizottság stratégiai partnerei is csatlakoznak – kísérő programokkal, extra élményekkel. A délutánok, esték házigazdája Fazekas Erzsébet és Léderer Ákos.

A Magyar Olimpiai Csapat szurkolói klubja a Kopaszi Kertben július 26. és augusztus 11. között tart nyitva minden nap 13.00 és 23.00 óra között.