Madridban is győzött a Veszprém, a Szeged elfáradt a második félidőre

Csoportgyőztes a Veszprém, továbbjutott a Szeged is a BL-ben

2013. 02. 24.
Megosztás

Csoportelsőként jutott a nyolcaddöntőbe az MKB Veszprém a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában, miután az utolsó fordulóban könnyedén nyert a sztárjait otthon hagyó Atlético Madrid ellen.

A veszprémieknek pontot kellett szerezniük a csoportelsőséghez, az pedig már korábban eldőlt, hogy a tavaly finalista vendégek a harmadik helyen zárnak a magyar bajnok és a címvédő Kiel mögött. Ennek megfelelően a spanyolok nem is kockáztattak: csupán 12 játékost neveztek az összecsapásra, kimaradt például három sztár, Lazarov, Balic és Aguinagalde is. A hazaiak - akik október 14-én 27-26-ra nyertek Madridban - nem számíthattak a Kielben vesesérülést szenvedett beállósra, Onetóra.

Az MKB először a 4. percben vezetett a kinti találkozón tízszer eredményes Nagy révén, s az átlövő a folytatásban is ellenállhatatlan volt, így közel negyedóra elteltével már 8-3 volt az állás. Állandósult a 3-5 gólos különbség, ám egyre több lett a hiba mindkét oldalon. Azért így is akadtak látványos megmozdulások, az Atlético például kettős emberhátrányban is eredményes tudott lenni.

A szünet előtt tovább fogyatkozott a vendéggárda, miután a kapus Sabanovic megsérült. A helyére a mindössze 19 éves Diaz Garcia állt be, aki rögtön ziccert fogott. A pihenőre 12-8-cal vonultak el a csapatok.

A folytatásban tovább könnyelműsködött a Veszprém, ennek következtében lassan felzárkózott a rivális (14-12). Ahogy rendezte sorait a házigazda, pillanatok alatt háromszor is eredményes volt, amikor kellett, mindig jól összpontosított az MKB.

Férfi Bajnokok Ligája, B-csoport, 10. forduló:
MKB VESZPRÉM-ATLETICO MADRID 26-19 (12-8), Veszprém, játékvezetők: Jurinovic, Mrvica (horvátok)
VESZPRÉM: Alilovic, Fazekas (kapusok), Császár 1, Gulyás 1, Iváncsik G. 1, Iváncsik T. 2 (1), Jamali 1, Laluska 1, Nagy L. 4, Pesic 1, Rodriguez 1, Schuch, Sulic 4, Strannig, Terzic 2, Ugalde 6.
ATLETICO: Diez Garcia, Sabanovic (kapusok), Davis 3, Fernandez 1, Ferrer 3, Gojun 1, Källman 2, Markussen, Masachs 4 (3), Parrondo, Romero 3, Sanchez Migallon 2
Kiállítások: 4, ill. 4 perc Hétméteresek: 1/1, ill. 2/2
Constanta (román)-THW Kiel (német) 25-28
Sävehof (svéd)-Celje (szlovén) 24-29
A végeredmény: 1. MKB Veszprém 18, 2. THW Kiel 16, 3. Atlético Madrid 10, 4. Celje 8, 5. Constanta 4, 6. Sävehof 4
Azonos pontszám esetén az egymás elleni eredmények döntöttek.


A másik magyar BL-érdekelt, a Pick Szeged a vasárnapi, Füchse Berlin elleni meccs eredményétől függetlenül bejutott a nyolcaddöntőbe a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában, ugyanis a Croatia Zagreb magabiztosan legyőzte a Schaffhausent.
Ezzel eldőlt, hogy Skaliczki László csapata a negyedik helyen végez a D csoportban, így a nyolcaddöntőben egy csoportelsővel találkozik - ez akár az MKB Veszprém is lehet.

A BL nyolcaddöntőinek sorsolását kedden 12.30 órakor rendezik Bécsben. A csoportelsők a negyedikekkel, a másodikok pedig a csoportharmadikokkal játszanak úgy, hogy az azonos csoportból érkezők nem kerülhetnek párba.

D csoport, 10. (utolsó) forduló:
Croatia Zagreb (horvát)-Schaffhausen (svájci) 38-30 (20-13)
Dinamo Minszk (fehérorosz)-Barcelona (spanyol) 28-30 (13-18)
Füchse Berlin (német)-PICK SZEGED 19.00
Az állás: 1. FC Barcelona 18 pont/10 mérkőzés, 2. Füchse Berlin 14/9, 3. Dinamo Minszk 11/10, 4. Pick Szeged 6/9, 5. Croatia Zagreb 5/10, 6. Schaffhausen 4/10

A férfi kézilabda Bajnokok Ligája A-csoportjának záró mérkőzésén a Hamburg hazai pályán 35–33-ra legyőzte a Montpellier-t, így a német csapat zárt a hatos élén, míg a francia együttes búcsúzott a további küzdelmektől.

Bár vannak még hátra mérkőzések a csoportkörből, mindegyik hatosban kialakult a továbbjutók végleges sorrendje. Az A-csoportban az Ademar León végzett a negyedik helyen, így megvan az a három csapat, amelyek közül kikerül az MKB Veszprém ellenfele a nyolcaddöntőben, illetve ismertek a Pick Szeged lehetséges ellenfelei is – 33 százalék az esélye, hogy a két magyar együttes találkozik a 16 között.

A CSOPORTOK VÉGEREDMÉNYÉT, ILLETVE ÁLLÁSÁT ITT TALÁLJA!

A csoportok 1. helyezettjei: Hamburg (német), MKB VESZPRÉM, Vive Kielce (lengyel), Barcelona (spanyol)
A csoportok 2. helyezettjei: Flensburg (német), THW Kiel (német), Metalurg Szkopje (macedón), Füchse Berlin (német)
A csoportok 3. helyezettjei: Csehovszkije Medvegyi (orosz), Atlético Madrid (spanyol), Gorenje Velenje (szlovén), Dinamo Minszk (fehérorosz)
A csoportok 4. helyezettjei: Ademar León (spanyol), Celje (szlovén), Silkeborg (dán), PICK SZEGED

A Veszprém lehetséges ellenfelei a nyolcaddöntőben: Ademar León (spanyol), Silkeborg (dán), PICK SZEGED
A Szeged lehetséges ellenfelei a nyolcaddöntőben: Hamburg (német), MKB VESZPRÉM, Vive Kielce (lengyel)

A csoportelsők a negyedik helyezettekkel, a másodikok a harmadikokkal csapnak össze a 16 között. A sorsolást február 26-án rendezik. A nyolcaddöntő időpontjai: első mérkőzések – március 13–17., visszavágók – március 20–24.

(Forrás: MTI, NSO)