Dél-Afrikából érkezett az első fecske

Dél-Afrikából érkezett az első fecske

2013. 06. 17.
Megosztás

A szombati Giant Live erősember világkvalifikációs versenyre a külföldi óriások előhírnökeként elsőként a dél-afrikai Marc van der Haer (a képen Nagy Ákossal) érkezett Budapestre. (A tíz fős mezőnyben két magyar is indul, címvédőként a tatabányai Nagy Ákos és Hajnal Tamás, a 'marfűi terminátor'.)

A birósági tárgyalására váró Pistoriussal jó barátságban levő Marc a tavalyi versenyen is részt vett, de az a nap biztosan nem élete legszebb emléke. Az első számban, a kamionhúzásban még minden rendben volt, hatodik lett, de utána megsérült és így utolsóként zárta a találkozót.


- Idén sokkal többet mutatok magamból - mondta a 34 éves Hercules, ahogy a dél-afrikai sajtóban nevezik őt. Fejlődésemről tanuskodik többek közt az is, hogy a Strongman Champions League-be is meghívást kaptam, ami úgy gondolom, hogy jelentős elismerés. Idén egyértelmű célom a világ legerősebb embere döntőjébe kerülés. Nagy segitségemre volt, hogy a dél-afrikai súlyemelő válogatottal készültem együtt, illetve Nagy Ákostól is rengeteget tanultam. Vele közös edzéssel kezdem hétfőn az utolsó hét felkészülését.

Marc 2004-ben powerliftinggel kezdte sportpályáját, ebben a sportban bekerelült hazája csapatába és a Commonwealth Játékokon ezüst és bronzérmet is szerzett. 2006-ban tért át az erősember sportra és azóta ez az élete. Minden idejét az edzésekre fordítja, mert míg ő a tonnákat tolja, addig dolgoznak helyette a kondomadagoló automatái, melyek tisztes bevételt hoznak a számára. Egy év alatt sokat változott a külseje, hisz a tavalyi 138 kg helyett 150 kg-val érkezett Budapestre, amivel egy kisebb Gellértheggyel ér fel az alkata.

A Sunrise crossfit edzőteremben Erdei Zsolt olimpiai bronzérmes fogadta az edzésre érkező dél-afrikai vendéget és Nagy Ákost, akivel azonnal edzeni kezdett - ökölvívásban.

A jó hangulatú edzés végén Nagy Ákos barátsága jeléül vállra kapta Erdeit, és meghívta őt a szombati Giants Live versenyre.



(Forrás: Dobor Dezső)