20240808 004 PARIS 2024 kajak kenu

Bronzérmes a női kajaknégyes

2024. 08. 08.
Megosztás

Bronzérmes lett a Pupp Noémi, Fojt Sára, Csipes Tamara, Gazsó Alida Dóra összeállítású női kajaknégyes a párizsi olimpián, 500 méteren. Kenu párosunk szintén 500-on hatodik, a férfi kajaknégyes hetedik lett.

Csütörtökön, a játékok 13. versenynapján a férfi kenu párosok 500 méteres döntőjében, majd a női és férfi kajaknégyesek fináléjában voltunk érdekeltek, miután egységeink továbbjutottak az előfutamok során. A korábban evezősöknek is otthont adó vaires-sur-marne-i pályára kilátogató szurkolókat nagy meleg, erős napsütés és gyenge szél fogadta.

A kajaknégyesek 500 méteres döntőjében állt rajhoz a Pupp Noémi, Fojt Sára, Csipes Tamara, Gazsó Alida Dóra, valamint a Nádas Bence, Csizmadia Kolos, Kuli István, Tótka Sándor alkotta egység, a kenusok közt Adolf Balázs és Hajdu Jonatán.

20240808 026 PARIS 2024 kajak kenu
MOB-Média/Szalmás Péter

A nők között döntőző Pupp Noémi, Fojt Sára, Csipes Tamara, Gazsó Alida Dóra júniusban Szegeden Európa-bajnok lett, a keddi előfutamban másodikként végeztek, így a középfutamot átugorva lettek csütörtöki finalisták. Négyesünk egy gyengébb ratj után folyamatosan tört előre, fél távnál már a harmadik pozícióban voltak, helyüket tartották, végül bronzéremmel zártak, megszerezve a kajak-kenusok első, a Magyar Olimpiai Csapat 9. párizsi érmét. Az olimpiai bajnok Új-Zéland négyese lett.

20240808 016 PARIS 2024 kajak kenu
MOB-Média/Szalmás Péter

A kenu kettesek között induló Adolf Balázs és Hajdu Jonatán kedden negyedik lett az előfutamában, majd a reményfutamban másodikként értek célba, a középfutamban ismét második helyet jegyeztek csütörtök délelőtt, majd két óra múlva már az éremért álltak rajthoz 500 méteren. Tokióban még az 1000 méteres táv szerepelt a programban, akkor Adolf Balázs és Fejes Dániel 11. lett, a párizsi döntőben végül pontszerző hatodikok lettek. Jó rajt után a harmadik helyen lapátoltak, majd kicsit visszacsúszva lettek hatodikok, a győzelmet a kínaiak szerezték meg.

20240808 010 PARIS 2024 kajak kenu
MOB-Média/Szalmás Péter

A férfi négyes jó versenyzéssel a középfutamban második lett. A négyes a tavalyi duisburgi vb-n ezüstérmes lett, Tokióban hetedikként zártak, akkor Kuli István helyett Béke Kornél ült a hajóban. Most újráztak. Nem erős rajt után feljöttek az 5. helyre, de nem tartották pozíciójukat, kicsit visszaestek, végül ismét a hetedik hellyel kellett megelégedniük. Német győzelem született.

- - - - - - - - - -

Szurkolói Klub a Kopaszi-gáton!

A siker bennünk van! A Magyar Olimpiai Csapat szurkolói klubja július 26-án nyílt a Kopaszi-gáton a Kopaszi Kertben, ahol korábbi olimpiai bajnokok szakértő hozzászólásai színesítik az eleve izgalmas, magyar érdekeltségű sporteseményeket.

A MOB érdekes kerekasztal-beszélgetésekkel, izgalmas programokkal, a közös drukkolás élményével várja a rajongókat, ráadásul az olimpiáról hazatérő sportolók egy része is egyenesen a klubba jön, hogy itt számoljon be először első kézből az élményeikről.

Az eseményhez természetesen a Magyar Olimpiai Bizottság stratégiai partnerei is csatlakoznak – kísérő programokkal, extra élményekkel. A délutánok, esték házigazdája Fazekas Erzsébet és Léderer Ákos.

A Magyar Olimpiai Csapat szurkolói klubja a Kopaszi Kertben július 26. és augusztus 11. között tart nyitva minden nap 13.00 és 23.00 óra között.