Dornbach Ildikó a magyar csapat szerepléséről

Dornbach Ildikó a magyar csapat szerepléséről

2012. 08. 16.
Megosztás

Az atlétika óriási sikert aratott Londonban, a versenyek telt ház előtt, kiváló rendezéssel és fantasztikus hangulatban zajlottak.

Állócsillagok és feltörekvő titánok, meglepetések és őrségváltások tették emlékezetessé a sportok királynőjének olimpiai fellépését - ahogyan a parádésan működő helyi showmen nem egyszer mondta a stadionban: az olimpia legnagyobb sportágát.

Az éremtáblán ismét az Egyesült Államok végzett élen, összesen 42 ország versenyzője állhatott fel a dobogóra, köztük az olimpiai aranyérmes Pars Krisztián. A szombathelyi dobó kiváló teljesítményének köszönhetően a magyar atlétika ezen a listán a 16. helyen végzett.

A helyezések alapján is az amerikai csapat volt a legeredményesebb. Itt Magyarország a 35. a legjobbak között/ helyezést 70 ország tudott szerezni. A versenyen rajthoz állt 18 atlétánk szerepléséről a mellékelt videó interjúban hallható, látható Dornbach Ildikó MASZ szakmai igazgató gyorsértékelése, a már Londonban levonható tanulságokkal.

„- Az Olimpia a legnagyobb és a legmélyebb tükör, amit magunk elé állíthatunk, és ami segít tájékozódni és magunkat elhelyezni a világ atlétikájában – kezdte összefoglalóját a szakvezető. - Most tíz napon keresztül kaphattunk egy ilyen tükröt, és amit benne láthatunk, az nem feltétlenül bíztató.

Olimpiai szereplésünk gyakorlatilag egy egyszemélyes produkcióvá vált. Amit Pars Krisztián véghezvitt, az fantasztikus és nem találunk rá szavakat. Azt gondolom, hogy mindenki mélységesen megemelheti kalapját ezelőtt a teljesítmény előtt. De ha Őt kivesszük a rendszerből, és belenézünk a tükörbe, viszonylag szerény teljesítményeket látunk...
A teljes video nyilatkozat itt megtekinthető.

(Forrás: masz.hu)