Dr. Márton Zsolt Krisztián váltja Patakfalvy Miklóst a taekwondo-szövetség élén

Dr. Márton Zsolt Krisztián váltja Patakfalvy Miklóst a taekwondo-szövetség élén

2021. 07. 10.
Megosztás

Tisztújító küldöttgyűlést tartott a Magyar Taekwondo Szövetség. 32 év után az alapító elnök, Patakfalvy Miklós átadta a stafétát; a szövetség vezetését dr. Márton Zsolt Krisztián, az MTK szakosztályvezetője veszi át – tette közzé július 10-én a sportági szakszövetség.

A Magyar Sportok Házában megtartott, rendes közgyűlés egy korszak lezárását jelentette. A sportági szövetség alapító elnöke, Patakfalvy Miklós idén már nem indult újra az elnöki székért, munkája elismeréséül a Magyar Taekwondo Szövetség tiszteletbeli elnökévé választották. A több mint három évtizedes munkásságát dr. Márton Zsolt Krisztián folytathatja.

– Köszönöm a megtisztelő a bizalmat. Patakfalvy Miklós egy jól működő, sikeres szövetséget hagyott hátra – mondta megválasztását követően dr. Márton Zsolt Krisztián. Hozzátette, ezt a munkát szeretné tovább folytatni, együttműködve minden klubbal. – Úgy érzem, hogy a taekwondóban eltöltött közel 35 év, a betöltött tisztségek idehaza vagy az európai szövetség elnökségében, a bennem lévő motivációval, rengeteg ötlettel párosulva segíthet előremozdítani a sportág ismertségét, és javítani a nemzetközi sportpolitikában betöltött szerepünket.

– Ez nem a mondat végén a pont – mondta mosolyogva Patakfalvy Miklós alapító elnök, aki 32 évig vezette a szövetséget. Meglévő, egyéb tisztségei megmaradnak, így szövetségi kapitányként, a MOB sportszakmai bizottságának tagjaként, a TF edzőképzésében részt vállalva, illetve az európai szövetség elnökségi tagjaként továbbra is a sportág fejlődéséért dolgozik. Ráadásul a küldöttgyűlésen tiszteletbeli elnöknek választották. – Maximálisan egyetértek dr. Márton Zsolt Krisztián megválasztásával, tökéletesen alkalmas a szövetség vezetésére – mondta az új elnökről. Reményét fejezte ki, hogy sikerül egységet kovácsolnia a szövetségen belül. – Józan, taekwondós gondolkodású vezető. Integráló személyiség megfelelő háttérrel, alapokkal, végzettségekkel, nem mellesleg 6. danos mester. Az egyik legerősebb klub, az MTK vezetője és a parataekwondo szakág felkészítését is segíti.

A küldöttgyűlés új elnökséget és ellenőrzőbizottságot is választott. Az elnökség összetétele: Szarka Tünde, Kazinczy Viktor, Takács Gábor, Tóth Balázs, Vágó Ferenc, Somogyi András. Az ellenőrzőbizottság tagjai: Kovács Éva, Prokaj Béla, Demény Ferenc.

A sportág magyar szempontból sikeres időszakot él meg, hiszen a tokiói játékokon Salim Omar személyében lesz taekwondósunk az olimpián – 21 év, Sydney után újra...

(wtftaekvondo.hu, MOB; fotó: MTSZ)