Egy arany- és három ezüstérem a riói kajak-kenu tesztverseny mérlege

Egy arany- és három ezüstérem a riói kajak-kenu tesztverseny mérlege

2015. 09. 06.
Megosztás

A szombati sikerek után Kammerer Zoltán és Szalai Tamás a kajak párosok 1000 méteres számában nyert ezüstérmet Rio de Janeiróban, a kajak-kenusok olimpiai tesztversenyén. A magyar küldöttség így egy arany- és három ezüstéremmel zárta az "előolimpiát", melynek a fő célja a tapasztalatszerzés volt. Az eseményen a négyesek ezúttal nem versenyztek.

Vad Ninetta a női kajakosok 200 méteres számában negyedik lett, az előző napon párosban ezüstérmes Molnár Péter a sprint számban az ötödik helyen zárt.

A szövetség beszámolója szerint vírusos betegsége miatt Vasbányai Henrik nem tudott rajthoz állni Mike Róberttel a kenu kettesek 1000 méteres számában.

A magyarok közül nemcsak Vasbányai Henrik gyengült le egy heveny hasmenéssel járó megbetegedés miatt. Hasonló bajokkal küzdött az elmúlt napokban Pruzsina István, Kulifai Tamás, sőt még Storcz Botond vezetőedző is. A következő napokban, hetekben az egészségügyi személyzetre hárul talán a legfontosabb feladat, hiszen meg kell állapítaniuk, hogy mi okozhatta a megbetegedéseket, hogy egy év múlva az olimpián ne fordulhasson elő hasonló gond a mieinkkel.

Előzőleg a Szabó Gabriella, Kozák Danuta páros nyert aranyérmet 500 méteren, ahol Kárász Anna ezüstérmes lett. Szintén második lett a Tótka Sándor, Molnár Péter K2-es egységünk 200 méteren.

A verseny előtti riói tapasztalatokról ide kattintva olvashat.

(MKKSZ-MOB, fotó: Facebook)