Parlament

Együtt Határok Nélkül – Egy csapatban játszunk!

2024. 06. 03.
Megosztás

2024. június 1-én második alkalommal került megrendezésre az Együtt Határok Nélkül című vetélkedő az Országházban. A program a Kárpát-medencében élő középiskolás magyar diákok számára szólt, akik 3-5 fős csapatokban mérték össze képességeiket. A párizsi olimpia évében a verseny a sport és az olimpiák témaköre köré szerveződött.

A sport összeköti az embereket, és képes megmozgatni őket egy közös cél érdekében, így ez a tematika jól kiegészíti az Együtt Határok Nélkül vetélkedő üzenetét.

Parlament 07
MOB-Média/Balassa Balázs

A különböző vidékekről, határon innen és túlról érkező fiataloknak a játékos vetélkedő során lehetőségük van találkozni és megismerni egymást. Ezt a célt szolgálta a vetélkedő napját megelőző ismerkedős nap is, mely során az Országház Főrendiházi üléstermében játékos formában ismerhették meg egymást jobban a résztvevők, valamint lehetőségük volt találkozni Gyurta Dániel olimpiai bajnok úszóval is.

Parlament 33
MOB-Média/Balassa Balázs

A vetélkedő napján a résztvevők a megnyitó után bejárták az Országházat, majd a Vadászterembe érkezve 2 órájuk volt a feladatok megoldására. A teremben 10 állomás került kialakításra, ahol a résztvevőknek leleményességükre és ügyességükre volt szükségük, hogy minél több pontot gyűjthessenek.

447253763 888563606617336 2200169760246400124 n
MOB-Média/Balassa Balázs

A különböző állomásokon belekóstolhattak három olimpiai sportág, a vívás, az evezés és a breaking jelentette kihívásokba, emellett változatos sportok szabályaihoz, eszközeihez és képviselőihez kapcsolódóan is oldottak meg feladatokat. Az állomásokon az Országgyűlési Múzeum munkatársain túl Szabó Gabriella olimpiai bajnok kajakozó, Szabó Bence olimpiai bajnok kardvívó, Koch Máté világbajnok párbajtőrvívó és Lippert Márton breakes működött közre.

Parlament 44
MOB-Média/Balassa Balázs

A délután folyamán Lippert Márton bemutatásában a résztvevők megismerkedhettek az egyik legifjabb olimpiai sportággal is. A vetélkedőn a három legtöbb pontot gyűjtött csapat a Magyar Olimpiai Bizottság jóvoltából az Olimpiai Kvalifikációs Sorozat Budapesti állomásán különleges vendéglátásban részesül.

Parlament 38
MOB-Média/Balassa Balázs

A vetélkedő védnökei Kövér László, az Országgyűlés elnöke és Gyulay Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke. Az Országgyűlési Múzeum a Magyar Olimpiai Bizottsággal és a Rákóczi Szövetséggel együttműködve szervezte meg az idei vetélkedőt, melynek további támogatói a Magyar Posta és a VR Vidámpark.

Parlament 02
MOB-Média/Balassa Balázs