Együttműködik a Nemzetközi Fair Play Bizottság és a Nemzetközi Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség

Együttműködik a Nemzetközi Fair Play Bizottság és a Nemzetközi Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség

2017. 06. 01.
Megosztás


A hét elején Budapesten járt a Nemzetközi Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (FISU) vezető testülete, a kormányzó tanács. A testület többek között, a Nemzetközi Fair Play Bizottság elnökével, dr. Kamuti Jenővel is megbeszélést folytatott. Mint arról korábban az olimpia.hu is hírt adott, a két szervezet vezetői februárban Almatiban, a Téli Universiadén együttműködési megállapodást készítettek elő, melynek aláírására most került sor Budapesten.

„Oleg Matytsin elnök úrral évek óta, mondhatom, hogy kifejezetten jó kapcsolatot ápolunk. Mindketten elkötelezett hívei vagyunk a fair play eszmeiségének, csakúgy, mint az egyetemi sportnak. Ezt az is alátámasztja, hogy Oleg, elnökké választása előtt, a Nemzetközi Fair Play Bizottságnak is a tagja volt. Korábban többször beszéltünk arról, hogy az egyetemi sportolók körében, lehetőségeinkhez mérten, minél többször promótáljuk a fair playt. Legutóbb Almatiban egyeztettünk, minek utána felgyorsultak az események. Ennek a folyamatnak értünk a végére most, amikor mindketten aláírtuk a megállapodást. A következő fázis a fair play megjelenések megszervezése, nemcsak az Universiadékon, hanem az egyetemi-főiskolai világbajnokságokon is. Természetesen megjelenéseken, kitelepüléseken túl szorosabbra fűzzük a kapcsolatunkat a képzés területén, konferenciákon és közös fair play programok szervezésében is” – mondta el a közelmúltban Nemzet Sportolójának jelölt magyar sportvezető.

„Mind a FISU elnöke, mind a szervezet vezetése nagyon pozitívan áll hozzánk. Tárgyalásunk egyik témája volt a következő Nyári Universiade, melynek Taipei lesz a házigazdája idén augusztusban. Mint megtudtam, az előkészületek rendben haladnak, Taipei profi körülményekkel és szervezéssel várja a világ egyetemista versenyzőit. A fair play stand a sportolói falu legjobb részén kapott helyet, szemben az akkreditációval, a média és a látogatói központ között. Ez is mutatja, hogy a fair play nagy megbecsülésnek örvend a FISU-nál” – zárta szavait Kamuti Jenő.

A Nyári Universiade augusztus 19-30. között kerül megrendezésre.

(MFPB/DG, fotó: MEFS/Kovács György)