52854998581 5226a43205 3k

Elmarad a 2023-as Strand Világjátékok

2023. 07. 06.
Megosztás

A Nemzeti Olimpiai Bizottságok Szövetsége (ANOC) tájékoztatása alapján elmarad a 2023-as II. ANOC Strand Világjátékok (World Beach Games, WBG).

Az ANOC közleménye alapján az indonéz kormány az anyagi kötelezettségvállalásaival a helyi szervezőbizottság felé olyannyira elkésett, hogy mindez lehetetlenné tette az esemény megtartását. További információként közölte az ANOC, hogy ennek semmi előjele nem volt látható, tekintetbe véve azt, hogy napi kontaktban voltak a helyi szervezőbizottsággal, akik nem jeleztek semmilyen kiemelkedő problémát.

Ahogy minden multisporteseménynél, így a bali WBG-nél is voltak nagyobb kihívások, azonban a helyi szervezőbizottság és az ANOC folyamatosan a problémák megoldásáról illetve a játékok biztos megtartásáról biztosította a nemzeti olimpiai bizottságokat, így a Magyar Olimpiai Bizottságot is.

A Magyar Olimpiai Bizottság sajnálja a döntést és a kialakult helyzetet, átérzi a sportolók és sportágak csalódását; továbbra is maximálisan támogatja a sportolókat.

A MOB köszönetét fejezi ki a szövetségeknek, sportágaknak, sportszakembereknek, az egészségügyi csapat tagjainak és a médiának az eseménnyel kapcsolatos eddig elvégzett munkájukért.

A 2023-as Strand Világjátékokat augusztus 5. és 12. között rendezték volna meg az indonéz szigetvilágban, Balin; a programban 14 sportág/szakág szerepelt volna.

(MOB-Média; fotó: ANOC, WBG/Bali2023)