Előkészítő úton járt Egerben az Európai Olimpiai Akadémia ügyvezető igazgatója

Előkészítő úton járt Egerben az Európai Olimpiai Akadémia ügyvezető igazgatója

2023. 01. 16.
Megosztás


Soenke Schadwinkel, az Európai Olimpiai Akadémia ügyvezető igazgatója a Magyar Olimpiai Akadémia vendégeként Magyarországon járt január 10. és 12. között.

A sportdiplomata a látogatása során a 2023. március 1. és 3. között Egerben, az Európai Olimpiai Akadémia (EOA) és a Magyar Olimpiai Akadémia (MOA) által közösen rendezendő, Olimpiai Értékek Oktatási és Nevelési Program (OVEP) szeminárium előkészítése és technikai megbeszélése volt a fő téma. Az ügyvezető igazgató dr. Bukta Zsuzsanna MOA-elnök és Szijj Lilla MOA-tanácstag, az olimpiai nevelési program kezelője kíséretében január 11-én látogatást tett Eger városában. Itt a Győr Béla MOA-főtitkár által szervezett és összeállított program alapján először Kovács Gézával, az Egri Sportiskola igazgatójával találkoztak. Az egri sportvezető bemutatta a küldöttségnek az általa, a konferenciának ajánlott termet a Kemény Ferenc Sportcsarnokban, majd személyesen kalauzolta végig a majdani helyszíneken a vendégeket. Az Egri Sportmúzeumban a külföldön tartózkodó Lázár Rita igazgató helyett Csendes Gabriella volt a küldöttség kalauza. Ezután a Hotel Unicornisban megtekintették a leendő szálláshelyet. A sportvezető meg volt elégedve a szálláshelyen látottakkal, így elfogadta azt. A Kemény Ferenc Sportiskolában Kékesi László intézményvezető üdvözölte a küldöttséget és mutatta be iskoláját. A látogatás végén a tervezett program került szóba. A szeminárium műhelymegbeszélései mellett a majdani résztvevők megtekintik az Egri Sportmúzeumot, a Kemény Ferenc Sportiskola és Általános Iskolát, a Kemény Ferenc Sportcsarnokot, városnézésen vesznek részt. A küldöttség Budapestre visszaérkezése után munkavacsorán vett részt.

Amit a tervezett szemináriumról tudni érdemes: az EOA és a MOA felkérésére a közép-európai és a balkáni országok képviselői, a téma egy-két külföldi szakértője és a MOA képviselői, valamint a helyi egyetem témával foglalkozó tanárai kerülnek meghívásra, tervek szerint 14-15 országból maximum 26 fő. A szakmai megbeszélések mellett a résztvevőknek bemutatásra kerül a hatalmas anyaggal rendelkező Egri Sportmúzeum, az egyik első olimpiai iskola, a Kemény Ferenc Sportiskola és Általános Iskola, koszorúzás lesz Kemény Ferenc emlékhelyén, helyi olimpiai bajnokokkal találkozhatnak és meglepetésprogram is lesz.

Az EOA ügyvezető igazgatója elégedett volt a látottakkal és az eddigi előkészítéssel. Hazautazása után az EOA és a MOA nevében már el is küldte a hivatalos meghívókat az érintetteknek. A MOA vezetése bízik abban, hogy március elején az eredményes konferencia után a résztvevők is olyan elégedetten távoznak, mint most az ügyvezető igazgató, az előkészítő látogatása után.

(MOB-MOA; fotó: EOA)