Emlékezés Lemhényi Dezsőre

Emlékezés Lemhényi Dezsőre

2012. 12. 05.
Megosztás

A kilenc éve, 2003 december 4-én elhunyt Lemhényi Dezsőre, az Olimpiai Bajnokok Klubja és a Mező Ferenc alapítvány alapító elnökére emlékeztek az aranyérmes társak a Farkasréti temetőben.

"A köztiszteletnek örvendett Butykó mester javaslatára létrehozott klub nemcsak a szolidaritásunkat, összetartozásunkat erősítette, hanem szociális gondjaink enyhítését is szívügyének tekintette. Valamennyien nagyon sokat köszönhetünk önzetlen tevékenységének" – hangoztatta a többi között Nébald György, a bajnokok klubja jelenlegi elnöke.

A bajnokok koszorúját Sákovicsné Dömölky Lidia, Tóthné Juhász Katalin és Nébald György, a Mező Ferenc bizottság koszorúját Ránkyné Németh Angéla és Nagy József titkár helyezte el a síremléken. A MOB Hagyományőrző bizottsága képviseletében Jakabházyné Mező Mária és Ujvári Ferencné koszorúzott.

-Köszönöm valamennyiötőknek a megemlékezést, jól eső érzés számomra, hogy a mai napig tiszteletben tartjátok férjem, szegény Butykó emlékét – mondta meghatottan Tass Olga olimpiai bajnoknő.