Emlékezetes este az Óbudai Társaskörben

Emlékezetes este az Óbudai Társaskörben

2012. 05. 19.
Megosztás

Gyönyörű koncerttel ajándékozta meg Miklósa Erika a fiatal atléták támogatására meghirdetett jótékonysági est közönségét.

A dallamok, áriák áradó lendülete, a zenei hangulatok varázsa sokáig elkíséri azokat, akik részesei lehettek az élménynek.

A koncert meglepetéssel kezdődött: a köszöntő szavak során elhangzott a bejelentés:
a Gyulai István és Zsivótzky Gyula Alapítvány a Magyar Atlétikáért kuratóriumának elnöki tisztét a jövőben Miklósa Erika látja el.

„- Soha nem szűnt meg az atlétika az életemben
– mondta a Kossuth-díjas művésznő az előadás után. - Sok mindent köszönhetek a sportnak. Úgy vélem, hogy a sport és a művészet egyáltalán nem választható el, összetartozó két dolog. Akár a kitartásom, szorgalmam, az hogy jó kondiban vagyok, nagyon jót tesz annak, hogy a színpadon jól tudok létezni.
Most a hosszútávfutóként működöm, mint amatőr. Szerintem a maraton és az operaéneklés teljesen egy és ugyanaz. Hogy erre a színtérre kerülhettem, mindenféleképpen az a vágyam teljesült, hogy kapcsolatba kerülhettem az atlétikával ilyen közelről, szakmai szinten is.
Ez nagy örömömre szolgál. Minden erőmet arra fogom tartalékolni, hogy előre mozdítsam a fiatalok, az utánpótlás nevelését.
Olyan felkészülésben legyen részük, hogy valahol ne vesszenek el útközben.
És természetesen ezt az eszközt, hogy ismerté váltam az országban - ezt erre is fogom használni. Ahogy eddig is tettem a látássérülteknél; vagy akár mint civil egyesület elnöke, és sok más tevékenységben.
Én tényleg nagyon boldog vagyok, mert, ahogy mondtam a koncert közben is: egy kör zárult be, valahol most nyugodtam meg - hosszú évek után. Mint profi sportoló nem teljesíthettem ki a karrieremet.
Igazából a másik, a művészet segített és az a híd, ami a sport és a művészet között felépült és remélem, hogy ez biztos alapokon áll. Úgyhogy állok a szolgálatába az atlétikának
!”

A koncert ráadás száma után is maradt még meglepetés. Ezen az estén adta át Miklósa Erikának – jelen levők nagy tapsa közepette - a nemzetközi Willi Daume Fair Play trófeát Kamuti Jenő, a bizottság elnöke.

(Forrás: masz.hu)