20240802 016 PARIS 2024 ferfi vivas

Döntőt vív este a férfi párbajtőrcsapat

2024. 08. 02.
Megosztás

Kazahsztán és a házigazda franciák legyőzése után este aranyéremért küzdhet a magyar férfi párbajtőrcsapat a párizsi olimpián. A fél kilences döntőben az olimpiai bajnok japánokkal küzdünk meg.

Pénteken délután fél kettőkor lépett először pástra a magyar válogatott a negyeddöntőben a Grand Palais impozáns csarnokában.

Az Andrásfi Tibor, Koch Máté, Siklósi Gergely, (tartalék Nagy Dávid) összeállítású csapat simán verte a kazahokat. Később az elődöntőben a franciák ellen 45-30 lett az eredmény.

Az esti fináléban Japán lesz az ellenfelünk.

Egyéniben vasárnap a világbajnoki címvédő Koch Máté már az első fordulóban, az olimpiai ezüstérmes Siklósi Gergely pedig a nyolcaddöntőben búcsúzott. Az első olimpiáján szereplő Andrásfi Tibor remek vívással a negyedik helyen zárt.

20240802 021 PARIS 2024 ferfi vivas
MOB-Média/Szalmás Péter

- - - - - - - - - -

Szurkolói Klub a Kopaszi-gáton!

A siker bennünk van! A Magyar Olimpiai Csapat szurkolói klubja július 26-án nyílt a Kopaszi-gáton a Kopaszi Kertben, ahol korábbi olimpiai bajnokok szakértő hozzászólásai színesítik az eleve izgalmas, magyar érdekeltségű sporteseményeket.

A MOB érdekes kerekasztal-beszélgetésekkel, izgalmas programokkal, a közös drukkolás élményével várja a rajongókat, ráadásul az olimpiáról hazatérő sportolók egy része is egyenesen a klubba jön, hogy itt számoljon be először első kézből az élményeikről.

Az eseményhez természetesen a Magyar Olimpiai Bizottság stratégiai partnerei is csatlakoznak – kísérő programokkal, extra élményekkel. A délutánok, esték házigazdája Fazekas Erzsébet és Léderer Ákos.

A Magyar Olimpiai Csapat szurkolói klubja a Kopaszi Kertben július 26. és augusztus 11. között tart nyitva minden nap 13.00 és 23.00 óra között.