Jubileumi Goldstars kupa a hétvégén

„Érmet, érmeket várunk Bakuban”

2015. 02. 20.
Megosztás

Patakfalvy Miklós, a magyar szakszövetség elnöke érmet, érmeket remél taekwondósainktól a bakui Európa Játékokon.

A sportvezető két magyar versenyzővel számol a multisporteseményen, s abban bízik, hogy Gonda Ivett és Kotsis Edina beleszólhat a dobogós helyezésekért folyó küzdelembe.

„A nemzetközi porondon mindketten remekelnek: Ivett harmadik lett legutóbb az Európa-bajnokságon, emellett második és harmadik helyet is fel tud mutatni Grand Prix-n. Edina eközben kis túlzással végigverte a világot, a formája egészen kirobbanó” – mondta a mob.hu-nak Patakfalvy Miklós.

„Az azeri fővárosba mindketten éremeséllyel utaznak. Hogy milyen színű medáliában reménykedünk? Minél fényesebb, annál nagyobb lesz az öröm” – tette hozzá mosolyogva a hazai szövetség elnöke.

Patakfalvy Miklós hangsúlyozta, a bakui szereplés az olimpia szempontjából is sokat nyom a latban.

„Az Európa Játékok kőkeményen beleszámít a riói kvalifikációba, a pontszámítás tekintetében négyszeres szorzóval kell kalkulálni – mi is ennek megfelelően készülünk a megmérettetésre.”

A sportvezető többször is megfordult Bakuban, így pontos rálátása van arra, milyen körülmények fogadják majd ott a magyar delegációt.

„A város rohamosan fejlődik. Volt olyan esztendő, amikor februárban és októberben is kilátogattam, és csak kapkodtam a fejem, bő fél év alatt mennyi minden változott az előnyére.”

„A legutóbbi látogatásomkor is tapasztaltam, gőzerővel folyik a munka, rengeteg ember dolgozik azért éjt nappallá téve, hogy valóban emlékezetes legyen az első Európa Játékok. A színvonal nemhogy eléri, de meg is haladja a nyugat-európai sztenderdet.”

Patakfalvy Miklós csupán azt tette szóvá, hogy a levegő tisztasága hagy némi kívánnivalót maga után.

„Az olajkitermelés okozta szagok sokszor a belvárosban is érezhetők, de örömmel tapasztaltam, hogy az évek során sokat javult a helyzet. Rövidesen talán sikerül is megoldást találniuk a problémára.”

A multisporteseménynek június 12. és 28. között ad otthont az azeri főváros, ahol mintegy ötven ország hatezer sportolója méri össze a tudását.

(MOB/Czövek Oszkár)