Erőemelő Hungarian Open, Eger: Faragó Péter összességében elégedett

Erőemelő Hungarian Open, Eger: Faragó Péter összességében elégedett

2014. 01. 16.
Megosztás

Faragó Péter összességében elégedett az egri Hungarian Open nemzetközi erőemelő-versenyen szerzett két ezüstéremmel. A 49 kg-osoknál Tunkel Nándor, a plusz 107 kilósok versengésében Szávai Csaba lett második. Mindkét versenyzőnk ott lesz áprilisban a dubaji világbajnokságon.

- Két ezüsttel zárták a mieink a versenyt, előzetesen elfogadta volna ezt az eredményt?

Nagyjából erre számítottunk, ezért összességében elégedett vagyok. Kis szerencsével szerezhettünk volna több érmet is, többször egy-két kilogrammon vagy véleményes bírói döntésen múlt a jobb szereplés.

- Tíz magyar szerepelt Egerben, kilencen értékelhető eredménnyel zártak.

Ennek nagyon örülök, ez volt a minimális célunk, hogy lehetőleg mindenki érjen el értékelhető eredményt és javítsa meg az egyéni csúcsát, vagy ahhoz közeli teljesítményt érjen el. Ez szinte maradéktalanul teljesült, amikor nem, akkor sem hibáztatom a versenyzőnket, mert két teljesen szabályos gyakorlatát nem adták meg, amire a nemzetközi szövetség sem tudott magyarázatot adni. Az viszont nagyon fontos és nagyon jó volt, hogy először szerepelhetett ekkora létszámú magyar erőemelő-csapat ilyen jelentős nemzetközi eseményen.

- Mennyire volt nehéz felkészülni egy január közepén rendezett versenyre?

Nyilván nem volt könnyű és kellemes a karácsonyi ünnepek alatt is edzeni, de mindenki nagyon profi mentalitással végezte a dolgát, senki sem panaszkodott, versenyzőink keményen és motiváltan készültek az ünnepek alatt is, aminek meg is lett az eredménye. A színvonalat pedig jól jellemzi, hogy például a 97 kg-osok versenyében az első két helyezett jobb eredményt ért el a korábbi világcsúcsnál.

(Bernau Péter)