Ez nem 1984, avagy jövőre veletek Tokióban!

Ez nem 1984, avagy jövőre veletek Tokióban!

2020. 03. 27.
Megosztás

Az eddigi 126 év során csak világháborúk miatt maradt el olimpia. Voltak ugyan bojkottált játékok, de most történt először, hogy egy világjárvány módosította az ötkarikás játékok dátumát. Lássuk, hogy reagáltak erre a főszereplők, maguk a sportolók.

A magyar sportolók "Mohácsa" az 1984-es Los Angeles-i olimpia. Az akkori rendszer azt mondta #maradjotthon, és sok nagyreményű sportolónk mondhatott búcsút ötkarikás álmainak, mely máig traumatikus még azok számára is, akik később mégis beteljesíthették azokat. Nos a szlogen 2020-ban is a #maradjotthon lett az elmúlt hetek során, de miértje már világszinten is közös érdekünk. Lássuk a hogyan reagáltak sportolóink a hírre, miszerint utazunk, de csak jövőre.

Péni István sportlövőnk önmaga optimista tömörségével, miszerint a dátum változott csak, a céljai ugyan azok maradtak.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

The date has been changed, but my goals are the same. Tokyo2020NE we are looking forward! Until then... #stayhome #staystrong #stayactive @carl_walther_germany @lapua_ammunition

István Péni (@istvanpeni) által megosztott bejegyzés,Márc 25., 2020, időpont: 2:38 (PDT időzóna szerint)

Pusztai Liza 2018-ban az ifi olimpián állhatott fel a dobogó legfelső fokára. Neki és női kardcsapatunknak már csak egy verseny hiányzott idén a biztos kvótához.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Egy évvel később, de az álom marad.. #tokyo2021

Pusztai Liza (@lizapusztai) által megosztott bejegyzés,Márc 25., 2020, időpont: 5:49 (PDT időzóna szerint)

Triatlonos reménységünk, Bicsák Bence türelmetlenül várta a nyarat, de tudja, most mi a fontossági sorrend.

Ha valaki, akkor Baji Balázs tényleg tudja milyen forgatókönyvíró az élet.

Van, akinek szinte eleve elrendeltnek hat a sorsa. Verrasztó Evelyn elszántságából mi is kérnénk.

Lehet, hogy nincs rekordszámú olimpiai aranya, de a mi Cseh Lacink az egyik legnagyobb példakép.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Még nem adom fel az Olimpiai álmomat! I'm not giving up my Olympic dream yet! #tokyo2021 #swimming #nevergiveup

Cseh László (@csehlaszlo) által megosztott bejegyzés,Márc 25., 2020, időpont: 4:44 (PDT időzóna szerint)

Női vízilabda-válogatottunknak még ki kell harcolnia a kvótát, de Keszthelyi Rita is azt szeretné, ha ehhez minden feltétel a legideálisabb lenne.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Sziasztok! Azt gondolom, hogy a jelenlegi fertőzöttség szintet nézve és figyelembe véve azt, hogy rengeteg sportolónak még nem zárult le a kvalifikációs időszak (törölve lett az összes esemény) ez a helyes döntés. Tudom, hogy nekünk még meg kell harcolni a kvótáért és azt szeretném ha úgy tudnánk megtenni, hogy minden feltétel biztosítva van ahhoz, hogy a legjobbunkat nyújtva elérjük a célunkat. Tudom, hogy a sport sokak számára jelentéktelen, de a sportolók erre teszik fel az egész életüket! Mindenkinek lesz ideje felkészülni arra, ami majd vár rá ezután, ha a járványból kilábalunk mi is egyszer.  #maradjotthon 🇭🇺🤽‍♀️

Keszthelyi-Nagy Rita (@keszthelyinagyrita_8) által megosztott bejegyzés,Márc 24., 2020, időpont: 10:00 (PDT időzóna szerint)

Gurisatti Gréta élete első olimpiájára készül. A Tokióba vezető út pedig legalább annyira fontos, mint a cél maga.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Szentül hiszem, hogy ez a rengeteg megpróbáltatás mind, azért van, hogy a végén nagyon örüljünk! Kimondhatatlanul várom már, hogy életem első olimpiáján részt vehessek. Ezt nagy részben 2016 óta végig követhettétek. Így most plusz egy évig nézhetitek az “Út a tokiói olimpiáig” posztjaimat! 😅 Örülök, hogy az olimpia nem marad el, bár hosszú egy év lesz. Számomra az olimpia nem csak magát a versenyt jelenti vagy az érmet, hanem az oda vezető utat. Amit nagyon is élvezek, néha nagyon, néha kevésbé, de imádom ezt az érzést. Most még egy évvel több időm/időnk van, hogy jobbak lehessünk. Viszont most a legfontosabb, hogy ezt a helyzetet átvészeljük, együtt, fegyelemmel! 🙏🏼 2o2one “Az ember azt szereti, amiért fárad és azért fárad, amit szeret!” #MINDENT #tokyo2021 #gr8ta #maradjotthon

Gurisatti Gréta 4️⃣🤽🏼‍♀️ (@gr8ta__) által megosztott bejegyzés,Márc 25., 2020, időpont: 11:46 (PDT időzóna szerint)

Jelenleg sokkal fontosabb dolgok vannak az életben, ezt tudják olimpikonjaink is. Ám sose szabad elfelejteni, hogy ők erre tették és teszik fel az életüket. Vannak páran, akiknél egy év csúszás igen is számít, ám bárhogy lesz is, ott leszünk. Együtt, egészségesen, erősebben, mert mi vagyunk a magyarok!

(MOB-összeállítás; borítókép: olympic.org)